El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol recula i descarta un topall per al preu de la llum
  • CA

El govern espanyol ha reculat i descarta ara recuperar el topall màxim per al preu de l’electricitat enmig de la pitjor crisi de preus que ha viscut l’estat. El ministeri de Transició Ecològica havia assegurat fa uns dies que l’executiu que encapçala Pedro Sánchez tenia previst demanar un topall de 180 euros per MWh al mercat majorista en la pròxima reunió del Consell Europeu, que se celebra els pròxims 24 i 25 de març i que, entre altres qüestions, ha de donar una resposta a escala europea a l’encariment de l’energia i els combustibles fòssils, que s’ha accentuat amb la invasió russa d’Ucraïna.

Fonts del ministeri han intentat arreglar la reculada i han assegurat que la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, s’havia limitat a posar sobre la taula la possibilitat d’introduir un topall i que era una de les opcions que s’estaven estudiant, però que ja fa dies que l’han descartada i que ara treballen amb altres alternatives, tot i que no han concretat quines. El preu de la llum s’ha situat aquest dilluns a una mitjana de 229,71 euros el MWh, un 10,9% més que el diumenge, però lluny del rècord històric assolit fa unes setmanes.

La setmana passada el govern espanyol va anunciar que havia obert una ronda de contactes amb els partits polítics, les autonomies i els agents socials per consensuar propostes de cara al decret que prepara per “rebaixar el preu de la gasolina, l’electricitat i el gas” i que té previst aprovar el 29 de març. El govern de Pedro Sánchez intenta guanyar temps mentre espera la reunió del Consell Europeu d’aquesta setmana, on s’espera que Brussel·les doni indicacions sobre quines són les mesures que autoritzarà per intervenir el preu de l’energia amb la guerra a Ucraïna de fons i els transportistes i la indústria en peu de guerra pel preu del combustible i de l’electricitat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: josep a març 21, 2022 | 13:22
    josep març 21, 2022 | 13:22
    partit nacionalsocialista obrero español, sempre robant
    • Icona del comentari de: Recuerdos a març 21, 2022 | 14:53
      Recuerdos març 21, 2022 | 14:53
      Sí, y recuerda que si están dónde están es porque ERC les ayudó. ¿ A cambio de?
  2. Icona del comentari de: Dani_Andreuenc a març 21, 2022 | 14:24
    Dani_Andreuenc març 21, 2022 | 14:24
    El que em sembla absurd es que algú es cregués que els mateixos que han permés amb les seves lleis que la llum es pagui ara a centenars d' euros el megawatt per acontentar als amos, ara possesin cap mena de lìmit al preu per una guerra i val el mateix per la benzina. A tota aquesta gent se'ls refot si la llum esta a 300€ el MWh o si la benzina esta a 2€ el litre. Al cap i a la fi son escoria, com els que governaran després d' ells. Es més aquesta gent no mourà un dit perque ja tenen coll avall que a les properes eleccions gobernarà el feixisme en coalició, així que tenen menys raons per fer enfadar els amos, i perque a més, fer res de tot aixó, beneficiaria a Podemos cara a futures eleccions i no cal dir que el PSOE desitja la desaparició de Podemos, que acabin con els amics de la montapollos. Així que si s' ha de pagar la llum a 400€ o 900€ el MWh es pagarà i si la benzina s' ha de pagar a 2€ o a 5€ el litre doncs es pagarà i si la gent passa fred doncs que es foti que de seguida vindrá la primavera i si la gent acaba deixant el cotxe aparcat, doncs genial per l' agenda 2030. No hi ha més. Per altre banda, ells saben que si la gent se'ls tira a sobre només han de parlar de Catalunya i amb aixó ja distreuen els bons espanyols. Sincerament que se'n vagin tots a la merda.
  3. Icona del comentari de: T@M a març 21, 2022 | 14:58
    T@M març 21, 2022 | 14:58
    Spain .... no trust
  4. Icona del comentari de: Tano a març 21, 2022 | 15:00
    Tano març 21, 2022 | 15:00
    PSOE =Banda de inutiles perniciosos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa