El PPC avisa que “el procés separatista s’està estenent a la resta Espanya”

Alejandro Fernández defensa les autonomies com a contrapès a un govern de Sánchez i Iglesias

El president del PPC, Alejandro Fernández, adverteix que amb el suport d’ERC als Pressupostos Generals “el procés separatista s’està estenent a la resta d’Espanya”. En un acte en defensa de la Constitució que s’ha fet aquest dissabte al migdia a Barcelona, el popular ha alertat que “s’està intentant traslladar” a la resta de l’Estat “la idea de les dues catalunyes irreconciliables que es miren amb desconfiança i viuen apartades”. “Això, per desgràcia, ja va passar abans amb les dues espanyes”, ha lamentat tot afegint que provoca “grans angoixes a gran part de la població”. Fernández ha criticat la idea de Vox de voler acabar amb les autonomies i les ha defensat com a “contrapès” a un govern de Pedro Sánchez i Pablo Iglesias.

“Alguns que diuen protegir Espanya volen donar al govern de Sánchez i Iglesias tot el poder sense contrapesos de cap mena”, ha afirmat Fernández en al·lusió al partit d’Abascal. “La Constitució és garantia de pluralisme, de contrapesos i d’alternativa” a l’actual executiu espanyol, ha assegurat. “La solució és més Europa, més concòrdia i més convivència”, ha conclòs tot afegint que “la majoria d’espanyols i catalans que independentment de la seva ideologia hi estan d’acord”.

Segons el dirigent popular, “celebrar la Constitució és evitar la idea que han difós alguns polítics de les dues espanyes i que fomenten la divisió i només s’han dirigit a una meitat”. “La vertadera valentia és defensar la concòrdia”, ha afirmat tot reconeixent que “el més fàcil és deixar-se portar per les baixes passions”.

L’acte dels populars s’ha fet un dia abans del dia de la Constitució a la plaça Josep Puig i Cadafalch de Barcelona i ha consistit en la lectura de diversos fragments de la carta magna. Hi han participat, entre altres, la diputada al Congrés, María de los Llanos de Luna; el líder del PPC a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou; el president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa; o Isabel Fernández, secretària d’Impulso Ciudadano.

Nou comentari