El PP promou mocions contra la immersió per tot Espanya

El PP ha presentat mocions a ajuntaments, diputacions, cabildos i consells insulars d’arreu de l’Estat espanyol “per condemnar la campanya d’assetjament contra el menor de cinc anys i la seva família de Canet de Mar” per haver forçat un 25% de classes en castellà, informa l’agència ACN. Amb les mocions, el PP pretén declarar una “enèrgica condemna” a la situació així com mostrar “suport” a la família i instar a “totes les institucions públiques a vetllar i garantir la integritat i l’interès superior del menor”. Segons el text del PP, el menor i la seva família estan vivint “una espècie d”apartheid’ modern que va en contra dels més fonamentals drets humans”.

Per la seva banda, Ciutadans ha denunciat a l’Agència Europea dels Drets Fonamentals (FRA, per les seves sigles en anglès) el cas de l’escola de Canet. En una carta al FRA, l’eurodiputada de Cs Maite Pagazaurtundúa assegura que l’infant de la família que va demanar un 25% de castellà al centre ha patit “assetjament i atacs per altres pares de l’escola, sota la protecció d’una part de la classe política i de les autoritats regionals”. “És conseqüència directa de la manca de neutralitat política institucional i la font de vulneracions sistemàtiques dels drets fonamentals de milers d’europeus, espanyols i no espanyols, que viuen a Catalunya”, diu. Pagazaurtundúa afirma que “impedir l’educació en castellà” a Catalunya vulnera els drets de “milers de famílies”. “És especialment greu perquè afecta els drets dels menors, atacant els seus interessos”, rebla. Per tot plegat, Cs insta el FRA a examinar la situació i a recomanar al govern espanyol una “forta reacció” per revertir-la, ha informat l’agència ACN.

En el ple del Parlament d’avui, el líder de Cs, Carlos Carrizosa, ha comparat “salvant les distàncies” el cas de l’escola canetenca, en la qual el seu partit assegura que s’està assetjant el nen de la família denunciant, amb l’ambient de la localitat basca d’Ermua on el terrorisme va cometre l’assassinat de Miguel Ángel Blanco. “Canet és una espècie d’Ermua”, ha afirmat Carrizosa. En la seva rèplica, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit a Carrizosa que les seves paraules eren “un insult a totes les víctimes” i que “s’ha equivocat”. “Quan hi pensi sé que se’n penedirà del que ha fet: comparar el que es viu de debat al voltant de la llengua amb el terrorisme, amb l’assassinat de Miguel Ángel Blanco no hauria d’estar permès”.

El cas de Canet també ha generat bronca al Congrés dels Diputats a MadridPedro Sánchez ha rebut dures acusacions per part del líder del PP, Pablo Casado, i la líder de Cs, Inés Arrimadas, informa l’agència ACN. Casado l’ha amenaçat d’acabar davant els tribunals pel seu “abandó” davant els “atacs” dels “totalitaris” a un nen de cinc anys. Arrimadas ha afirmat que és “còmplice” del “feixisme i l’odi” contra la família. En la seva última rèplica, Sánchez ha acusat les dues formacions de “polititzar la llengua” amb declaracions “inflamatòries” i els ha retret que comparin el cas amb l’apartheid sud-africà o la història de Ruby Bridges.

Comentaris

  L'OBSERVADOR ASTORAT Desembre 15, 2021 | 13:17
  Àngel Guimerà: “La llengua i la història són els botins més preuats a l’hora de sotmetre un poble”. ////*
  Jose Desembre 15, 2021 | 13:20
  Això em recorda quan el PP va demanar firmes contra l'estatut a tot espanya.
  mal nascut Desembre 15, 2021 | 13:27
  pablo tarado el fraCasado, no tot si val per ser presidente. Si España fos un país democràtic, tu no series polític. El franquisme estaria prohibit
  Ricard Desembre 15, 2021 | 13:31
  Continua l'agressió de l'1 d'octubre, sense vergonya.
  fat boy Desembre 15, 2021 | 14:12
  Doncs que a Catalunya es promoguin mocions exigint que a Madrid es faci un 25% de classes en catala si algu ho sol.licita. Hi ha 300.000 catalanoparlants a Madrid. I a mes una assignatura de catala per a tothom.
  Gabriel Desembre 15, 2021 | 14:15
  Visca el casadet ! Fara creixer el independentisme
  Luna Barceló Desembre 15, 2021 | 14:22
  A mi m'agradaria que Catalunya , els catalans i les seves institucions presentessin mocions a ajuntaments, diputacions i consells insulars d’arreu de l’Estat espanyol “per condemnar la campanya d’assetjament contra la cultura, la llengua, la pau i el benestar dels nostre gran país. Ja n'hi ha prou que mesquins com Casado, que jo diria que no té educació, no té moral, no té els estudis que diu tenir, no té vergonya i no veu que ni els seus el volen ens toqui més els nassos amb la seva curtó, la seva poca sensibilitat, el seu menyspreu. Que faci feina per solucionar problemes grans i molt importants, com ara el llum i el gas a preu de luxe quan és una necessitat, feina per totes i tots ... i si no que deixi el càrrec que li ve gros i que a més ens costa un dineral.
   @rrova Desembre 15, 2021 | 16:52
   És molt fàcil, se'n diu independència.
  fat boy Desembre 15, 2021 | 15:21
  Jo faria una campanya a tot l'Estat perque li retirin el doctorat per la Juan Carlos I.
  TER5 Desembre 15, 2021 | 15:27
  Són incapaços d'articular ni una sola política sense atacar contínuament a Catalunya. Refugiats en el pur feixisme per protegir i blanquejar la corrupció, mentre despinten i confonen els seus votants. Europa s'alarma, però mira cap a una altra banda. Xapó.
  ton c. Desembre 15, 2021 | 15:33
  jo, faría una proposta via Congreso de los DIPUTADOS, PERQUE A LES ELECCIONS A LA GENERALITAT VOTIN TOTS ELS ESPANYOLS, I PER NADAL FER-LOS CAGAR EL TIÓ, APA.
  Gonzalo Desembre 15, 2021 | 15:48
  A echar de nuevo firmitas contra los laZinaZis a ver si se exinten de una vez.
   hiperventilat Desembre 15, 2021 | 18:03
   a menjar la cua a Juan Carlos
  Gavanenc Desembre 15, 2021 | 15:53
  Som folls ? Catalunya fa nosa a Espanya. Espanya no deixa fer i des de fa segles intenta anihilar Catalunya. Aleshores que hi fem els catalans encara dins d'Espanya ? Ja és l'hora de despertar-nos, de la coherència i de reaccionar : Cal fer efectiva la independència.
  X2 Desembre 15, 2021 | 15:56
  Fora feixistes i nazis ocupants
  Via fora els adormits Desembre 15, 2021 | 16:04
  Una mostra més de la farsa del xovinisme espanyol és que la llei d'immersió lingüística és vigent a casa nostra des del 1983. Sembla que al 2021 alguns espanyols s'han adonat que el nostre Parlament va aprovar aquesta llei fa 37 anys i ara en volen redactar "mocions". És a dir que recolliran mocions contra un llei que no els afecta i que té 37 anys de vigència (?!), si això no és un descrèdit, despropòsit i una bajanada del xovinisme espanyol ultra que algú ens ho expliqui. Cap agressió sense resposta pacífica i no violenta.
  La lluna en un cove Desembre 15, 2021 | 17:07
  Aquest altre "campechano" i xovinista ultra espanyol dels màsters dirà als seus supportters que faran mocions contra un llei que és vigent a Catalunya des del 1983? Sembla que tant se'ls hi en fot i que la qüestió és intentar fer merder. Algú hauria de preguntar als botiflers nostrats que hi troben a romandre sota sobirania espanyola...

Nou comentari