El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP fa marxa enrere en el ‘155 educatiu’
  • CA

El vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Montesinos, ha volgut matisar aquest divendres les paraules que va pronunciar fa dos dies el president del partit, Pablo Casado, sobre aplicar un ‘155 educatiu‘ a Catalunya. En una entrevista a Ràdio 4 i La 2, ha assegurat que la formació no proposa d’entrada suspendre les competències en educació de la Generalitat després que el Govern hagi dit que no aplicarà la sentència del Tribunal Suprem sobre el castellà a l’escola.

Així doncs, Montesinos ha assegurat que el PP vol que el primer pas sigui que l’alta inspecció educativa obligui a complir la sentència que fixa un 25% en castellà. “Si la Generalitat continua dient que no, llavors s’hauran d’estudiar diferents escenaris“, ha afegit. D’altra banda, ha instat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a “no mirar cap a un altre costat” i li ha recordat que “això no és el salvatge oest“.

Aquest dimecres Pablo Casado va oferir a Pedro Sánchez tots els seus senadors per aplicar un article 155 a Catalunya en l’àmbit educatiu. Va assegurar que era responsabilitat del govern espanyol vetllar pel compliment d’una sentència que trepitja el català i que ataca la immersió lingüística a Catalunya. Ara, però, el partit diu que d’entrada no és partidari de suspendre aquestes competències de la Generalitat. Preguntat sobre quina és la manera de fer complir el 25% de castellà a les aules, Montesinos fa referència a l’alta inspecció educativa.

Montesinos ha assegurat durant aquesta entrevista que Pedro Sánchez s’ha de pronunciar “clarament” sobre aquesta qüestió i dir que a Catalunya s’ha de complir la llei. “Però Sánchez té un problema: o compleix la llei o afavoreix els seus socis. Ha d’escollir entre estar amb el respecte als tribunals i fer complir les sentències o seguir afavorint els que estan en el desacatament”, ha afirmat el vicesecretari de comunicació del PP.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Lletrat a novembre 26, 2021 | 12:49
    Lletrat novembre 26, 2021 | 12:49
    Més feina per als tribunals europeus. La decisió del Tribunal Constitucional dels espanyols, al seu dia va aprovar la immersió lingüística, i ara surten jutges que com si res. La nova aventura contra el català no els sortirà bé, perquè incompleix absolutament el dret de la Unió. S'ho haurien de fer mirar. Al Llarena ja li han cridat l'atenció.
    • Icona del comentari de: ja a novembre 27, 2021 | 11:24
      ja novembre 27, 2021 | 11:24
      Segons el dret de la Unió, tampoc es pot utilitzar l'exèrcit contra la població, i és el que fa el estado contra Catalunya.
  2. Icona del comentari de: d'on no n'hi ha no en raja a novembre 26, 2021 | 13:09
    d'on no n'hi ha no en raja novembre 26, 2021 | 13:09
    el pablo tarado el fraCasado està molt tarat. La democràcia li hauria d'aplicar a ell un 155, però és clar a españa, el franquisme està molt viu, i ell n'és un bon exemple
  3. Icona del comentari de: Tano a novembre 26, 2021 | 19:22
    Tano novembre 26, 2021 | 19:22
    Viure per veure. Casado eres un asqueroso fracasado.
  4. Icona del comentari de: Tela a novembre 27, 2021 | 11:23
    Tela novembre 27, 2021 | 11:23
    És clar, s'ha de fer sense que es noti, he ERC?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa