Aragonès demana al govern espanyol que protegeixi la immersió

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat aquest dimecres que el govern espanyol protegeixi la immersió lingüística a l’escola catalana, després que aquest dimarts el Tribunal Suprem confirmés la sentència que condemna Educació a garantir un 25% de les classes en castellà. En una roda de premsa des de Palma (Mallorca) després d’haver-se reunit amb la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, el cap de l’executiu ha manifestat que “el català a l’escola no es toca” i que l’escola catalana “no es pot posar en qüestió“.

Així doncs, ha avisat que el govern espanyol no pot ser “còmplice” d’una sentència que castiga els catalanoparlants en benefici del castellà, ja que pot esdevenir un “retrocés”. “És imprescindible que l’Estat surti en una clara defensa del model lingüístic i es comprometi a fer costat a l’ampli consens que hi ha a Catalunya”, ha afegit. En la mateixa línia, ha alertat que aquesta sentència “amenaça la continuïtat” del model lingüístic.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, reunit a Palma amb la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol | ACN
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, reunit a Palma amb la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol | ACN

És per tot això que ha demanat a Pedro Sánchez i el seu executiu a tenir “un clar compromís” en la defensa de la immersió lingüística a Catalunya. El president ha asseverat que, mentre Catalunya formi part de l’Estat, el foment, l’ús i la defensa del català “també és responsabilitat” del govern espanyol: “És una llengua que han de protegir“. Seguidament ha assegurat que per aquest precís motiu el Govern té “tot el dret i l’obligació” d’exigir a la Moncloa una “clara defensa” del model d’escola catalana.

Per altra banda, Aragonès ha dit que el Govern de la Generalitat ha de fer polítiques en un sentit completament contrari al d’aquesta sentència, i ha afirmat que cal incrementar la presència de la llengua catalana a les escoles i garantir-ne l’aprenentatge. El president ha instat el govern espanyol a mostrar que el model que pretén dibuixar la sentència del Suprem “no és la seva”, i actuar “en conseqüència“.

Comentaris

  en fi Novembre 24, 2021 | 14:43
  sempre us podeu tornar enrere amb l'aprovació dels presupuesto del gobierno de españa
  Gonzalo Novembre 24, 2021 | 14:43
  Ley de inmersión lingüística. Artículo 14. Punto 3. La llengua catalana i la llengua castellana han d'ésser ensenyades obligatòriament a tots els nivells i els graus de l'ensenyament no universitari. Cumpla la ley, señor aragones.
  Lleida Novembre 25, 2021 | 06:57
  Però quin cas us faran si l'heu facilitat tot. És millor Vox que el llop vestit de corder
  Abstgtencionista Novembre 25, 2021 | 08:49
  Sr. Aragonés, potser ens preneu per imbècils?. encara que veient com la gent segueix anant a votar, no us manquen motius.

Nou comentari