El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Borràs aprofita la “invitació enverinada” de Sánchez per collar Aragonès
  • CA

La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha aprofitat la “invitació enverinada” de la Moncloa a Pere Aragonès perquè faci d’amfitrió a la cimera hispanofrancesa del 19 de gener per collar el president de la Generalitat i reclamar-li que deixi de mirar tant a Madrid. “Aragonès hauria de deure’s a la representació parlamentària que el va triar. I deure’s al que va dir quan va ser investit, que culminaria la independència”, ha dit Borràs en una entrevista a RTVE. La dirigent de Junts confia que Aragonès sabrà triar a quin costat de la manifestació unitària vol estar. “Que compleixi les seves pròpies paraules per les quals va rebre la confiança del Parlament”.

Fonts del Govern han confirmat una conversa amb la Moncloa per tractar la cimera hispano-francesa, però han matisat que no hi ha res tancat i que encara no està decidit si Aragonès acceptarà la invitació de Pedro Sánchez. L’executiu recorda que és protocol·lari que el president espanyol ofereixi el paper d’amfitrió al president del territori on se celebra una trobada. L’anunci de Moncloa arriba el dia després que ERC anunciés que se suma a la manifestació unitària de l’independentisme que vol omplir els carrers de Barcelona durant la reunió entre Sánchez i Macron.

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i la consellera d'Economia, Natàlia Mas / Rubén Moreno
El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i la consellera d’Economia, Natàlia Mas / Rubén Moreno

La cimera de Sánchez és una “provocació” més de la Moncloa

Borràs, que ha celebrat la presència dels republicans a la manifestació del 19 de gener, ha assegurat que la cimera de Pedro Sánchez i Emmanuel Macron és una “provocació” més del govern espanyol per intentar “demostrar al món que el Procés s’ha acabat”. L’expresidenta del Parlament ha recordat que no li correspon a Pedro Sánchez decidir quan s’acaba el Procés, però sí que ha admès que és “bo que s’hagi acabat el processisme”, que ella mateixa ha definit com el “fer veure que tires endavant en un procés que no avança”. La dirigent ha assegurat que el “processisme és mort, però el procés d’independència el decidiran els ciutadans del país”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a gener 10, 2023 | 11:28
    Ricard gener 10, 2023 | 11:28
    El procés està tan acabat que els racistes ens continuen perseguint, il·legalment. Espionatges sense justificació de cap mena, denúncies i processaments sense fonament, no execució de pressupostos estatals, humiliacions als catalans per parlar la seva llengua per part d'autodenominats "funcionaris -al servei dels ciutadans-", discriminació fiscal generalitzada, persecució política (amb mètodes il·legals) per tot el món, boicot a actes de divulgació catalana completament legals amb els recursos de tothom (catalans inclosos), boicot al vot dels catalans a l'estranger, etc. La situació és de tot tret de normal, i sempre ha estat així, des de fa segles. Simplement el fet de deixar en evidència als castellans racistes fa que la seva acció sigui més visible i sempre criminal. La repugnància que generen és infinita.
  2. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a gener 10, 2023 | 11:51
    Doctor Strangelove gener 10, 2023 | 11:51
    Prevenir abans que curar! És que ni això saps, cretí! Doc.
  3. Icona del comentari de: La xoni reapareix, per posar llenya al foc i seguir dividint l'independentisme a gener 10, 2023 | 12:02
    La xoni reapareix, per posar llenya al foc i seguir dividint l'independentisme gener 10, 2023 | 12:02
    Encara no ens ha explicat per què va trencar el Govern amb el vot de 3000 militants que li deuen el sou al partit, recordo que va coincidir amb l'obertura del judici oral que li espera d'aqui pocs dies, i va ser expulsada del parlament seguint el que el seu partit habia firmat per combatre la corrupció. Nerviosa?
  4. Icona del comentari de: MHP a gener 10, 2023 | 12:15
    MHP gener 10, 2023 | 12:15
    si, trapis, però el que es una provocació es cometre un delicte (presumpte) com has comès tu (presumptament, jejejejeje, i vaig i m'ho crec). Ja saps que tens nùvies esperant-te a Wad-Ras? Podrás exercir el dret a escollir.
  5. Icona del comentari de: jop a gener 10, 2023 | 13:02
    jop gener 10, 2023 | 13:02
    Com a patriota català, tremolo quan parla la Borras. A veure que més fragmenta. Crec que el Govern ha d'anar a la cumbre i notificar sobirania i erc a la concentració unitaria. No és contrari. Ara, cup, Erc que s'ho facin mirar, i una bona part de junts també. Borras hauria de fer politica d altura.
  6. Icona del comentari de: No cola a gener 10, 2023 | 13:51
    No cola gener 10, 2023 | 13:51
    Ella també va rebre la confiança del parlament, no van trigar ni un día a fer-la presidenta del parlament, i no ha complert res del que va prometre. És més, segueix cobrant per no fer res, bé si, dividir l'independentisme que se li dóna molt bé i rodejar-se de gent dubtosa. És allò que diuen "sempre t'has de veure emmascarat per una paella bruta". Plega i aparta't que només fas nosa.
  7. Icona del comentari de: Gonzalo a gener 10, 2023 | 14:00
    Gonzalo gener 10, 2023 | 14:00
    Palabrita de la "trapis", la "descuartizadora" de contratos. Jajaja!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa