El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un metge de Vall d’Hebron veu “ajustat a la realitat” un pronòstic cru sobre el coronavirus
  • CA

L’investigador del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) Enric Caubet ha vist el seu nom córrer en les darreres hores en una cadena de Whatsapp. Hi apareix com a autor d’un text molt cru sobre la situació actual del coronavirus a Catalunya i en el qual, a més, es fa un pronòstic poc optimista sobre la seva evolució fent una crítica a les administracions per estar “ocultant” informació a la ciutadania.

Però, en realitat, ell no n’és l’autor, segons ha confirmat en conversa amb ‘El món’ aquest divendres. Tot i així ha admès que l’ha enviat entre els seus contactes perquè troba el contingut encertat: “El Whatsapp me l’han encolomat , però no l’he escrit jo —afirma—, en canvi sí que el vaig reenviar perquè és bastant ajustat a la realitat”.

Caubet assegura que desconeix qui és l’autor del text: “El vaig reenviar a companys de bombers de la Vall d’Aran amb qui col·laboro com a metge, i es van pensar que l’havia escrit jo”.

Escenari de “medicina de guerra”

Misstge de Whatsapp que circula sobre el coronavirus

Misstge de Whatsapp que circula sobre el coronavirus 

El text en qüestió planteja que el problema és que a diferència de la grip, davant la qual la població es vacuna i ataca progressivament durant cinc mesos l’any, aquesta infecció de coronavirus és una “onada”, de manera que en dos o tres mesos es produiran tots els contagis arribant al col·lapse del sistema sanitari.

“Això significa que quan els llits dels hospitals i de les UCI estiguin plens s’haurà d’aplicar el que es coneix com a Medicina de Guerra, és a dir, quan per cada llit que es quedi lliure hi hagi set persones esperant, els professionals hauran de decidir a qui atenen i a qui envien a casa dient-los que els enviaran un metge i una bombona d’oxigen que no arribarà mai perquè també s’hauran acabat”, alerta el text.

El text, que l’investigador del Vall d’Hebron considera “ajustat a la realitat”, busca conscienciar de la necessitat d’evitar les interaccions socials per impedir que el virus es propagui. L’autor critica la gestió que l’administració està fent de la crisi en no transmetre a la ciutadania la gravetat de la situació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa