El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Marlaska importa d’Aragó el nou cap de la policia espanyola a Catalunya
  • CA

Després de setmanes d’incertesa, el ministre ded l’Interior Fernando Grande Marlaska ha nomenat nou cap de la Prefectura Superior del Cos Nacional de Policia a Catalunya. I, com tot apuntava, no ha estat un comandament de quilòmetre zero. El ministre ha optat com va passar amb l’anterior cap, Pedro Togores, i ha portat un comandament de fora tot i que la seva carrera policial la va encetar a Catalunya. Es tracta de Luis Fernando Pascual Grasa. Un veterà comissari principal que va ingressar al cos el 1982 i que prové de dirigir la comissaria de Saragossa.

El comissari Pascual Grasa va iniciar les seves primeres passes a la comissaria de l’Hospitalet del Llobregat i a la mateixa Prefectura de Policia, on hi va portar a terme funcions operatives. Però el 1987, el seu destí el va fer traspassar la Franja i anar a la Sotsdirecció operativa i, ja al 1989 a la Prefectura Superior d’Aragó, on va desenvolupar tasques operatives. El 1995 va ser traslladat a Osca, on en primer terme va portar a terme responsabilitats operatives i després de gestió. De fet, va ser inspector. Posteriorment, el 2002 va ser ascendit com a inspector en cap, i el 2008 va ser nomenat cap de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana a Osca. El 2012 va agafar els llorers de comissari i un anys més tard va agafar el comandament de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana a Saragossa.

Va ser el 2020 quan va arribar al top dels ascensos com a comissari principal. En aquell moment es va fer càrrec de la Comissaria Provincial de Saragossa on encara n’era el responsable. Un home avesat a la seguretat ciutadana i al control del terrorisme i que coneix Catalunya, a la vista, on va començar la seva carrera professional. Grasa combina, segons fonts del ministeri, experiència operativa i de gestió del cos i una prefectura important com és la de Saragossa, tot i tenint present que a Catalunya la policia integral són els Mossos i no pas el CNP.

Pascual Grasa en una imatge d’arxiu de la seva etapa a Osca/Ràdio Huesca

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a octubre 29, 2021 | 21:33
    Luisnomeacuerdo octubre 29, 2021 | 21:33
    Le deseamos lo mejor al uevo jefe de la POLICIA NACIONAL , mortadelo lee bien, POLICÍA NACIONAL, en la comunidad autónoma de Cataluña. Hará un estupendo trabajo manteneniendo a los fanáticos fascistas independentistas a raya, evitando que se vuelvan a saltar la ley, por mucho volveremos a hacer que berreen. Ale a cascarla.
  2. Icona del comentari de: Claravalls a octubre 30, 2021 | 11:17
    Claravalls octubre 30, 2021 | 11:17
    Nois/és aquest diari digital españolista no té remei...només pública comentaris unionistes i feixistes.. doncs,apa que us bombin jo dimiteixo i us dit adéu,però abans ho tinc de dir encara que dolgui al diari españolista...fora de Catalunya tots els immigrants i fills d'immigrants espanyols inadaptats. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa