Malestar del ‘think tank’ militar català perquè l’acord d’ERC i JxCat obvia la política de defensa

La Societat d'Estudis Militars creu que és "poc seriós"

La Societat d’Estudis Militars (SEM), think tank català dedicat a la creació de coneixement sobre política de defensa, ha mostrat el seu malestar perquè l’acord de Govern entre ERC i JxCat, tot i ser un acord independentista, no esmenta absolutament res sobre la política de Defensa.

A través d’un comunicat al qual ha tingut accés El Món, el SEM “constata l’absència de propostes en l’àmbit de la política de defensa en l’acord de govern signat entre ERC i Junts per Catalunya”. “No és pas nou, però no pas per això menys greu”, alerta l’entitat que basteix argumentari i estudis sobre la defensa i la geostratègia catalana. “Com hem dit en reiterades ocasions, no es pot esperar cap mena de reconeixement internacional si des del Govern de Catalunya no es planteja com es cobriran les capacitats defensives que actualment aporta l’Estat espanyol”, indica. A més, arran de la proposta de seguir la via escocesa plantejada per Pere Aragonès en el seu debat d’investidura, el SEM recorda que “en el cas del govern d’Escòcia, s’han formulat propostes en aquest sentit”.

“Des de la SEM hem plantejat diversos models de defensa en les nostres publicacions i, molt destacablement, amb els seminaris que realitzem cada any amb especialistes internacionals”, apunta el think tank. “Emplacem el Govern de la Generalitat a formular propostes creïbles en política de defensa”, remarquen. “De no fer-ho, la comunitat internacional continuarà percebent l’independentisme català com a quelcom poc seriós i per al consum intern”, conclouen.

Comentaris

  Sargento Gorila 22/05/2021 9:51 am
  Un xiringuito mes que s'estan muntant pee que uns quants mes visquin dels nostres impostos. Vergonyós,! Suposo que el espionatge per montar les operacions militars es farà amb l'anxaneta, el satèl·lit que es està fent guanyar un mint de diners i que ha acabat amb l'atur a Catalunya
  13
  33
  Respon
  Gonzalo 22/05/2021 9:01 am
  .....ya te digo....y estos laZisnaZis que tenían ya preparados los tractores y los tirachinas.... jajajajajajajaja!!!!!!
  14
  33
  Respon
  Flipaos indepes 22/05/2021 8:26 am
  Malestar? Pero si teniendo a los gloriosos y condecorados Trabucaires de Cardedeu quien necesita ejercito o defensa? Vamos, que ni los Navy Seal
  Doctor Strangelove 22/05/2021 7:57 am
  Exèrcit català? Qué coño es esto? Com diria al Pare de la nació catalana moderna! Doc.
  J 22/05/2021 12:34 am
  Aixo no s escriu enlloc Es fa
  El polvorí de Waterloo 22/05/2021 12:30 am
  El pallasso de Waterloo us equiparà amb material de darrera generació, i podreu muntar una companyia de pallassos.
  16
  62
  Respon
  Luisnomeacuerdo 21/05/2021 10:41 pm
  Vamos a ver quico el ñapas, pos no teneis ya las forces armades de tractoria con sus fuerzas payesas y payases de élite. Que sois una autonomía atontados que vivís en los mundos junqueryupis.
  17
  42
  Respon
   Daniel 21/05/2021 10:52 pm
   Luisnomeacuerdo, el pages espanyol, fa temps que veu que comentis per aquí, la veritat no entenc pq ets tan imbècil per llegir nostres diaris. jjajajajajaja
   41
   13
   Respon
    Art 22/05/2021 12:36 am
    És un espia de la TIA JUAJUAJUA
    Luisnomeacuerdo 22/05/2021 12:07 am
    Pues porque dice tantas payasadas, por otra parte tipico de fanáticos, que me hacen sobrellevar I gris vida de troll atapuercano. Payasooooooo.
     t 22/05/2021 7:36 am
     Crec que hauries de visitar el metge, Luispocamemòria perquè no pot ser que passis tant males nits; ah!, no abusis dels laxants, que no podràs contenir les les cagarades.
  Tip 21/05/2021 9:29 pm
  Impossible que el Tripartit Independentista tingui cap mena de política de defensa. Si en més de 42 anys d'oficialitat del Català i d'Immersió Lingüística a les Escoles mai no han pas defensat els Catalans de les agressions dels Espanyols quean aquells han volgut viure en Català a llur propi país, com podrien tenir cap interès a la Defensa Militar ? I com tampoc tenen cap interès a la Independència, aleshores per què preocupar-se de tot això ? La CUP ha dit que cal disoldre la BRIMO. Jo creia que calia catalanitzar la BRIMO primer de tot perquè a cada intervenció tots parlen Espanyol. I els qui parlen Espanyol són Espanyols o d'Amèrica Llatina, no pas Catalans. Però no. Volen suprimir la BRIMO perquè són uns animals. Imagineu la CUP defensant unes Forces Armades Catalanes ? No.

Nou comentari