El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC reclama a Macron a l’Eurocambra “no desconfiar de la democràcia”
  • CA

L’eurodiputat d’ERC, Jordi Solé ha demanat al president francès Emmanuel Macron que “no desconfiï de la democràcia” i que “treballi” per dret a l’autodeterminació catalana. En el marc de la presidència semestral francesa del Consell de l’Eurocambra, els eurodiputats s’han pogut dirigir a Marcon amb les seves preocupacions i esperances amb aquest nou mandat que ha començat aquest mes de gener.

Solé, també ha denunciat que “els tribunals espanyols volen carregar-se” el model educatiu a Catalunya que “ha permès a tots els alumnes dominar tant el català com el castellà”. Seguint aquesta mateixa línia, l’eurodiputat d’Esquerra Republicana de Catalunya també ha recordat que per aconseguir la fortalesa, cal “respectar la diversitat” i ha afegit que és hora que el president francès, sigui “valent” i doni “drets i recursos” a l’occità, el cors, el bretó, l’alsacià, el basc i el català a França.

Aquest ha estat el primer debat de la presidència semestral francesa i Macron l’ha començat demanant “el dret a l’avortament”. Unes declaracions que han xocat amb les ideologies de la nova presidenta de la Cambra, Roberta Metsola qui ja en més d’una ocasió s’ha denominat com antiavortista. El president francès també ha anunciat una reforma de l’espai Schengen per a protegir millor les fronteres exteriors de la Unió Europea: “Europa ha de ser capaç de controlar les seves fronteres”, ha explicat.

A més, el debat del ple de l’Eurocambra ha decebut a gran part dels periodistes que hi accedien. De fet, tal com ha avançat l’ACN, un grup de periodistes ha decidit marxar de la roda de premsa de després del debat a causa de la falta d’informació per part del dirigent francès. Macron, que havia de comparèixer per contestar les preguntes dels periodistes després de donar el seu discurs per exposar les prioritats de la seva presidència, s’ha negat a contestar les preguntes dels periodistes després d’arribar gairebé una hora tard a la roda de premsa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a gener 19, 2022 | 20:00
    Gonzalo gener 19, 2022 | 20:00
    Estos indigentes mentales a su bola. Con la que está cayendo en todo el mundo, y estos hablando de su libro. Sois muy pesados. Normal que en Europa pasen de vosotros.
  2. Icona del comentari de: Ex- votant d`' ERC. a gener 20, 2022 | 07:55
    Ex- votant d`' ERC. gener 20, 2022 | 07:55
    Monsieur Macron, no us amoïneu. Sempre s'ha de ser emmascarat per una paella bruta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa