La síndica de l’1-O Tània Verge serà la nova consellera de Feminismes i Igualtat

ERC aposta per l'experta en Igualtat, en Ciències Polítiques i Socials per a liderar un dels seus departaments estrella

Tània Verge serà la primera consellera de Feminismes i Igualtat de Catalunya. Tal i com ha avançat La Vanguardia i ha confirmat l’ACN, la que fos una de les síndiques electorals de l’1-O accedirà ara a un dels departaments més innovadors del Govern de Pere Aragonès. El president electe i Esquerra Republicana –a qui correspon proposar el lideratge d’aquesta àrea- han decidit confiar en aquesta catedràtica de Ciències Polítiques i Socials de la UPF per a encapçalar una de les seves conselleries estrella, que ja van anunciar en campanya electoral i que van posar sempre com a condició indispensable en les negociacions amb JxCat. Verge és directora de la Unitat d’Igualtat de la Universitat Pompeu Fabra i, per tant, coneix la matèria que haurà de tractar. Arriba al Consell Executiu com a independent perquè no milita a ERC, però són els republicans els que posen el seu nom sobre la taula.

Com a síndica electoral de l’1-O va ser encausada, jutjada i posteriorment absolta pels delictes de desobediència i usurpació de funcions dels que se l’havia acusat. La Fiscalia, de fet, va acusar d’aquests delictes a tots els membres de la Sindicatura de l’1-O, i tots ells van sortir-ne indemnes. Per al departament de Feminismes, algunes travesses havien col·locat la fins ara consellera de Salut, Alba Vergés, per liderar-lo. També havia sonat el nom de la diputada d’ERC Jenn Díaz. Finalment, cap de les dues assumirà aquesta conselleria.

Comentaris

  Anònim 25/05/2021 7:59 am
  Molt bé. Ara que ve al cas i recordant la recent polémica sobre la proposta de rescabalar a les dones la despesa que els representa el cicle menstrual, jo, com a home, reclamo igualment se'ns rescabali la despesa que comporta el fet d'afaitar-nos cada dia. Igualtat, no?. Doncs aixó
  Plurals de vergonya, manipulació feixista 24/05/2021 6:43 pm
  Femenismes en plural, vol dir femelles humanes i de gos? Realment la gilipollada esquerrana utilitza el llenguatge per empobrir la intel.ligència, i tractar a les persones com someres. NO TÉ NOM. Fora el feixisme del llenguatge manipulador !!!!
  Ramon 24/05/2021 3:58 pm
  Perfecte. Interior i tota la mandanga per ERC.
  Ricard 24/05/2021 3:35 pm
  Merescudíssim.

Nou comentari