La Junta Electoral de Madrid tramita la queixa de Drets contra Falange

La JEM "té per fetes les al·legacions"

Primera resposta de la Junta Electoral de Madrid a la queixa de l’entitat Drets per la concurrència de Falange a les eleccions de la comunitat madrilenya. Segons ha pogut saber el Món, els responsables de l’entitat han rebut aquesta mateixa tarda la notificació de la JEM per la que admeten a tràmit la queixa i comencen la seva tramitació. L’advocat Sergi Blàzquez, un dels portaveus de Drets, en declaracions a El Món s’ha mostrat satisfet per la resposta immediata i pel fet que hi haurà una resolució administrativa que els permetrà continuar, si és el cas, el camí judicial i escatir la legalitat de la presència d’aquesta tipologia de formacions als comicis electorals. En una breu comunicació de la JEM informa a Blàzquez que “ja es tenen per fetes les al·legacions”.

L’origen de la decisió és que l’entitat Drets ha posat en coneixement de la Junta Electoral Central i de la Junta Electoral Provincial de Madrid que els candidats en el número 1 i 8 de la candidatura de la Falange Espanyola i de las JONS a les eleccions a l’Assemblea de Madrid del proper 4 de maig són inelegibles perquè han estat condemnats amb sentència ferma. La candidatura, per tant, no pot ser proclamada amb aquests candidats per incompliment de la Llei Orgànica de Règim Electoral General. Això ja no es pot rectificar, per la qual cosa el que cal fer, segons Drets, és retirar la candidatura sencera. 

Es dona la circumstància que un magistrat de la mateixa Sala i Secció del Tribunal Suprem que va dictar la sentència condemnatòria el passat mes de juliol és membre de la Junta Electoral Central per la qual cosa l’entitat manifesta la seva “sorpresa” pel fet que no s’hagi vetllat pel compliment de la legalitat en aquest cas. Drets ha emés un comunicat en el que pretén “posar en coneixement de la JEC i de la JEPM la sentència del TS”. L’associació espera que el Tribunal Suprem actuï “amb la mateixa celeritat i rigor” com ho van fer en un sol dia per excloure de les llistes electorals a Junqueras, Romeva, Forn, Turull, Rull i Sánchez.

Comentaris

  "Drets", més gentussa de l'olla 10/04/2021 2:57 pm
  L’associació Drets és una entitat sense ànim de lucre formada per professionals del dret que actua contra la catalanofòbia i en defensa de la societat catalana (serà la que el seu supremacisme racista, xenòfob i nacionaliste els permet; a saber el que entenen aquests merdes per "societat catalana"). Si sabessin que hi ha catalano-paranoia però no existeix la catalanofòbia no sabrien que fer de les seves vides miserables i inútils.
   Ricard 10/04/2021 6:11 pm
   Supremacisme racista, xenofòbia i nacionalisme per només fer una denuncia? Amb què ho demostren tot això? Explica la teva tesi si pot ser. Estic expectant Gràcies.
  Els participants, no seran figurants professionals? 10/04/2021 10:18 am
  És que canvies les banderes i sembla una concentració de l'ANC.
   Ricard 10/04/2021 12:04 pm
   I els idiomes, i la sang a les mans, i el racisme, i les ganes de ficar-se en casa aliena, i la tradició, i el país, i la mala llet, i el nombre de persones, i la tradició democràtica, i el cinisme, i no acabariem.
    Ja hem acabat @Ricard. No tens arguments 10/04/2021 12:25 pm
    No es veu sang enlloc, ni la mala llet, no se sent en què parlen, no se sap quina tradició tenen, el país és Espanya (com Catalunya ho és), no se sap quantes persones hi ha, el racisme és molt de la ANC, de la tradició democràtica no pots dir res (Catalunya, amb sort, té la mateixa que la resta d'Espanya), el cinisme és característic de el nacionalisme, especialment de l'català. Tot el que dius es podria aplicar, sense problemes, si les banderes fossin estelades.
     Ricard 10/04/2021 12:44 pm
     Tinc tants pocs arguments que t'afanyes a contestar. Si no hi veus diferències penses el mateix que Franco: els partits polítics són tots iguals. No pensen en "Espanya" si no en ells mateixos. Cal foragitar-los. Jo en canvi si hi veig diferències. I per molts anys.
   Caspanyol 10/04/2021 11:57 am
   Tu sí que ets un figurant professional ben pagat pel CNI
  Català 10/04/2021 7:14 am
  No us emboliqueu. Ells seràn absolts amb tots els pronunciaments favorables i vosaltres sereu jutjats i condemnats per calumniua i injúries
  Mikelet 09/04/2021 8:55 pm
  Res de nou; Ñ es Ñ i sempre serà Ñ, en la forma de fer i ser. No te solució possible. Ho porten als gens. Marxem d'aquesta democràcia """plena i consolidada""".
  Ricard 09/04/2021 6:47 pm
  Els castellans protegeixen castellans que agredeixen catalans, essent un d'ells fins i tot el que els va condemnar. Un cop més els castellanistes fan fàstic.
   Ricard 10/04/2021 11:30 am
   Veient això és normal que si li parles català a segons quin funcionari castellà puguis acabar multat i humiliat. També pot passar que el funcionari de torn es negui a prestar el servei al que està obligat. Sovint passa que el funcionari s'indigna amb tu i el clava un moc o t'amenaça. fins i tot pot fer-te comentaris ofensius de base xenòfoba. I aquest funcionari fa tot això per dues raons. 1. Està acceptat a Castella que un català és sospitós de ser culpable d'alguna cosa només pel fet de ser català, encara que no sàpiguen res del que hagi pogut passar amb un català. 2. La catalanitat és una cosa en el millor dels casos superflua o ridícula per innecessària, i a vegades irritant i realment un problema majúscul, com per exemple quan es troben miraculosament articles etiquetats en català. Si senyors, vivim en un Estat o ser català té una sèrie de riscos que els castellans ni saben ni volen saber. Pe ells si ets normal actues com un castellà. Una altra manera de fer per ells és impensable, i troben normal que et trobis amb problemes si no fas com les persones normals. Al final si cal ens acusen de delicte d'odi, i a sobre et tiren a la cara que els odïes. I final,ment es diuen a ells mateixos "espanyols". Pintoresc i sinistre.
  Andeuza 09/04/2021 6:29 pm
  Quina ingenuïtat confiar amb la justícia espanyola....el paripé de siempre.

Nou comentari