El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les joventuts d’ERC demanen tombar els pressupostos de l’Estat
  • CA

Les joventuts d’ERC, Jovent Republicà, han demanat tombar els pressupostos generals de l’Estat si no es “blinda” el català “a totes les plataformes”. La reacció de Jovent Republicà ha arribat després que aquest dimarts el govern espanyol hagi aprovat el projecte de llei audiovisual, que obliga a les plataformes amb seu a Espanya a incloure una quota mínima d’un 6% per al català. El projecte, per tant, ha deixat fora les plataformes internacionals com Netflix, HBO o Amazon Prime, que fins al moment s’havia assumit que també haurien d’aplicar el percentatge.

Si ells no compleixen els compromisos, nosaltres tampoc“, ha avisat Jovent Republicà en un missatge a Twitter. Després que el projecte de llei de l’audiovisual s’hagi aprovat aquest dimarts al Consell de Ministres, ERC ha defensat que l’acord al qual van arribar amb l’executiu espanyol a finals d’octubre per tirar endavant la tramitació dels comptes era “de mínims” i ha assegurat que seguirà treballant via esmenes.

Fonts de l’executiu de Pedro Sánchez han reconegut que el projecte de llei de l’audiovisual aprovat en el Consell de Ministres d’aquest dimarts només obliga a garantir la quota de llengües cooficials a les plataformes amb seu a Espanya, com seria el cas de Filmin o Movistar+. Les mateixes fonts argumenten que la directiva europea té molta complexitat i limita la capacitat d’intervenir sobre les plataformes internacionals. A més, sostenen que el que inclou la llei respecta el pacte amb ERC. El percentatge per a les llengües cooficials s’hi va introduir fruit de l’acord de l’executiu amb ERC per aprovar els pressupostos de l’Estat de 2022, però fins ara el govern espanyol no havia concretat que deixava fora Netflix, HBOMax o Amazon Prime.

L’acord entre el govern espanyol i ERC establia que del 30% de la quota de producció europea obligatòria fixada per la Unió Europea, la meitat (un 15%) hagi de ser en alguna de les llengües oficials de l’Estat: un 40% en català, gallec o basc i el 60% en castellà.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ex- votant d`' ERC. a desembre 01, 2021 | 08:28
    Ex- votant d`' ERC. desembre 01, 2021 | 08:28
    Jovent, us manca expeeriència. En política o et baixes les calces o vas al carrer. Podeu escollir.
  2. Icona del comentari de: Ex- votant d`' ERC. a desembre 01, 2021 | 08:28
    Ex- votant d`' ERC. desembre 01, 2021 | 08:28
    Jovent, us manca expeeriència. En política o et baixes les calces o vas al carrer. Podeu escollir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa