El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Illa diu que l’intent del PP de recórrer els indults “no té recorregut”
  • CA

El líder del PSC-Units al Parlament, Salvador Illa, ha considerat “un error molt gran” que el PP busqui legitimació per recórrer els indults als presos polítics i ha augurat que no prosperarà. “Tinc tota la confiança del món que el Ministeri de Justícia els ha motivat adequadament i si hi ha una motivació correctament feta crec que no hi ha recorregut“, ha esgrimit en una entrevista aquest dimarts amb Rac1. El president del PP, Pablo Casado, ha explicat que sol·licitarà aquesta legitimitat com a “part perjudicada” emparant-se en un informe policial que el situa com a “possible objectiu” dels Comitès de Defensa de la República (CDR). Illa ha defensat la concessió d’aquests indults, que previsiblement seran reversibles “si es tornés a reincidir en el mateix tipus de delicte”, ha dit. Ha assegurat que es tracta d’una “clàusula habitual que es posa en tots els indults” i que confia que no s’hagi d’aplicar “en cap cas”. A més, ha negat que el govern espanyol pretengui fer “una esmena a cap sentència ni a la tasca que ha fet el poder judicial” i ha dit que la mesura de gràcia surt de la “convicció” de l’executiu estatal.

També s’ha referit a l’informe del Consell d’Europa que reclama l’alliberament dels líders polítics empresonats pel referèndum de l’1 d’octubre de 2017 i la retirada de les euroordres. Ha recordat que les ordres europees de detenció surten dels tribunals i que “no pot ser el govern espanyol” qui les “elimini”. “No pot el poder executiu esmenar el poder judicial“, ha subratllat.

Tribunal de Comptes

El també cap de l’oposició ha plantejat “una reflexió a fons” sobre la jurisdicció i la composició del Tribunal de Comptes. Ho ha fet coincidint amb la causa que aquest òrgan ha obert a diversos antics alts càrrecs de la Generalitat als quals acusa d’haver organitzat actes vinculats al procés independentista amb fons públics, com l’exconseller d’economia Andreu Mas-Colell. Tot i la transcendència d’aquest cas, que ha provocat que 33 premis Nobel d’Economia i una vintena més d’economistes destacats mostrin el seu suport a Mas-Colell, Illa ha assenyalat que “hi ha casos molt menys coneguts que afecten càrrecs molt més modestos”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a juny 22, 2021 | 12:15
    Ramon juny 22, 2021 | 12:15
    Ja ho havia dit però avui amb més motiu, que coneixent com coneixem com són els espanyols, amb la independència passarà com amb els indults. Quan ja la vegin irremeiable, el dia abans faran com que són ells que ens expulsen: "Lojemo eshao!".
  2. Icona del comentari de: amb illa la democràcia perILLA a juny 22, 2021 | 12:20
    amb illa la democràcia perILLA juny 22, 2021 | 12:20
    El que no hauria de tenir recorregut, és la teva trajectoria política, per incompetent i irresponsable. Dimitir en plena pandèmia com a ministro de sanidad de la una grande y llibre, per interessos personals i partidistes, o fer el paripe de crear el titella de president alternatiu, nomésho pot fer un socialista, que particppa en les manifestacions de la ultradreta
    • Icona del comentari de: Ramon a juny 22, 2021 | 13:39
      Ramon juny 22, 2021 | 13:39
      Cap dreta espanyola no és enemiga de Catalunya pel fet de ser dreta sinó pel fet de ser espanyola. Així com cap esquerra espanyola és amiga de Catalunya pel fet de ser esquerra sinó enemiga per la mateixa raó que eixes dretes.
  3. Icona del comentari de: bs a juny 22, 2021 | 13:33
    bs juny 22, 2021 | 13:33
    botifler renegat
  4. Icona del comentari de: Català a juny 22, 2021 | 17:12
    Català juny 22, 2021 | 17:12
    Aquest Illa..... Cada vegada que llegeixo una decaració seva haig d'anar a prendre bicarbonat.
  5. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a juny 22, 2021 | 17:46
    L'OBSERVADOR ASTORAT juny 22, 2021 | 17:46
    EL CLATELLOT MONUMENTAL QUE HA DONAT EL TRIBUNAL EUROPEU DE DRETS HUMANS D'ESTRABOURG, HA ESTAT DEMOLIDOR PEL DEEP STATE-CLAVEGUERA Ñ (BORBÒNIC-FRANQUISTA 2.0), HEREU I CONTINUADOR D'UN PÚTRID ESTAT GENOCIDA-FEIXISTA, I ESPECIALMENT PEL PSOE-PSC, QUE ÉS EL PRIMER PARTIT MONÀRQUIC I CLAU DE VOLTA D'AQUESTA PURULENTA FARSA POLÍTICA. DEMOCRÀCIA PLENA, EN DUIEN !!!!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa