Illa, contrari a la participació de Junqueras a la taula de diàleg

El líder del PSC diu que "no és acceptable" que el Govern renunciï a presentar uns pressupostos per aquest any

El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, creu que “no és acceptable” que el Govern renunciïi a presentar uns pressupostos per a aquest any i s’emplaci a treballar per als del 2022, tal com va anunciar dijous el conseller d’Economia, Jaume Giró. En una entrevista a TVE, Illa ha recordat que els comptes actuals són “precovid” i que “només amb l’augment de dèficit de la nova normativa, Catalunya podria gastar 2.000 MEUR més”. “Ens preocupa molt”, ha admès Illa, que havia estès la mà al Govern per treballar per uns pressupostos per a aquest any. D’altra banda, el dirigent socialista opina que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, no hauria d’estar a la taula de negociació perquè és “entre governs”: “Això és enredar, és empitjorar les coses”. Sobre els indults, Illa ha apostat per “afavorir l’entesa, mirar al futur en lloc del passat i fomentar el diàleg” en la presa de decisions. També ha dit que el govern espanyol haurà “d’explicar” la decisió que prengui i que no ho ha de fer “en base a enquestes ni raonaments curt terministes”. 

Després de les crítiques internes, com les d’Emiliano García-Page o Guillermo Fernández Vara davant la possibilitat que l’executiu de Pedro Sánchez indulti els presos, Illa ha dit que no ha parlat amb ells, tot i que ho farà, i ha reiterat que cal prendre les decisions “en base a conviccions, no a curt termini”. També ha descartat que els presos independentistes hagin de mostrar “penediment”: “No es tracta d’humiliar ningú“. Amb tot, sí que creu que seria “un acte de coratge i de valentia” que admetessin que van trencar el marc de dret, que “no va estar bé” i que continuarien defensant el projecte polític “respectant el marc de convivència”. 

El cap de l’oposició a Catalunya també ha criticat la campanya de signatures contra els indults i la concentració que es preveu a Madrid diumenge de la setmana que ve. “El que sigui fer-se fotos d’aquest tipus no milloren per a res la situació, pot ser molt efectista, però no millora les coses“, ha valorat. D’altra banda, Illa ha explicat que presentarà diumenge la composició del seu govern a l’ombra, amb un equip de diputats del PSC-Units que vol “fiscalitzar” l’acció de Govern i impulsant propostes alternatives. “Una bona oposició ajuda a fer un bon govern”, ha justificat.

Comentaris

  Anònim 04/06/2021 10:09 pm
  En "Isla" es fa embolics i no sap quan fa de "policia bo" i quan de "policia dolent"
  Entre unionistes va la taula 04/06/2021 5:31 pm
  Convidar Junqueras a qualsevol taula sempre és un perill per a la resta de comensals.
  Català 04/06/2021 3:34 pm
  També ens molesten els botiflers repugnants al Parlament i els hem d' aguantar. Pel que fa als pressupostos, perquè tu i la teva camarilla no n'elaboreu uns i els presenteu?. Potser us els aprovarien
  Ramon 04/06/2021 1:49 pm
  La participació de Junqueras li farà un mal electoral terrible al PSOE a Espanya.
  41
  29
  Respon
  Subdit 04/06/2021 1:46 pm
  No veig quina oposició pot fer aquest Sr. ple d'odi...
   Eulàlia 04/06/2021 4:25 pm
   Ja ho entenc, tenir q mirar als ulls al Junqueras, costa oi Sr Illa? Encara q crec teniu un estómac prou gran!! x això i molt més!! Sobretot quan ens dieu q seria.bo comencéssim admetre les nostres equivocacions!! Ara vostès no n'han comès cap oi? No comentaré la cantitat de greuges q heu comès contra la ciutadania i els nostres polítics, no cabrien en aquest petit espai!!
   Ricard 04/06/2021 2:41 pm
   La supèrbia i el supremacisme dels xenòfobs anticatalans es tan gran que es permeten dir aquí han de tenir d'interlocutors de l'altra banda en una taula de negociació. Fan evident que no volen negociar res sinó fer una funció teatral de baixa estofa. Xenòfobs, per negociar has de començar respectant l'altra part. El nacionalisme ètnico-racial dels unilateralistes els impedeix reconèixer la part catalana. Ni tan sols poden parlar en una taula. Per això tampoc dubten a agredir-nos quan els rota. Miserables inútils xenòfobs!
   Amb illa la democràcia perILLA 04/06/2021 2:10 pm
   L'incompetent i irresponsable ex ministro de sanidad, dimitit per interessos personals i partidistes, en plena pandèmia, no accepta, que elH Conseller Oriol Junqueras, poguí arribar a participar en les reunions de diàleg. Deu ser que participar en manifestacions de la ultradreta, en priva del diàleg democràtic
   15
   10
   Respon
  Comun's,crostadrégimen78 04/06/2021 1:09 pm
  Lo "progresista" de izquierda españolista lo Sr. Illa en recerca de los votos de Vox.

Nou comentari