El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Guanyem Badalona demana al PSC entrar al govern de Badalona
  • CA

L’Ajuntament de Badalona tindrà nou govern a partir del 8 de novembre, data en què se celebrarà un ple extraordinari per apartar Xavier García Albiol de l’alcaldia. Els cinc partits de l’oposició han signat una moció de censura per fer fora l’actual batlle després de la seva aparició als Pandora Papers. El pròxim batlle de la ciutat serà Alex Guijarro, edil del Partit Socialista de Catalunya. Les negociacions entre els partits de l’oposició per triar el nom del nou alcalde han estat fàcils, però ara el PSC haurà de fer mans i mànigues per formar un govern sòlid, ja que tan sols compta amb sis dels 27 edils que formen l’Ajuntament de Badalona.

Un dels socis que necessitaran els socialistes durant l’any i mig que els hi queda de mandat és Guanyem Badalona. Aquesta formació compta amb quatre edils i és la segona més majoritària de l’oposició. Guanyem va anunciar la setmana passada que la “crisi de confiança” que manté amb el PSC li impedia negociar l’entrada al Govern dels seus edils. Tot i això, el partit va donar suport a la moció de censura perquè considerava prioritari apartar Albiol de l’alcaldia.

Un cop ha prosperat la moció, l’escenari ha canviat i Guanyem Badalona ha sol·licitat als socialistes “construir un Govern de concentració amb lideratge plural i tancar un programa com abans millor“. La portaveu d’aquesta formació, Nora San Sebastián, ha deixat clar que “ja hem tingut un govern en minoria del PSC i no va anar bé“. Guanyem es refereix d’aquesta manera a l’últim mandat dels socialistes que va acabar l’abril del 2020 quan l’exalcalde Álex Pastor va ser detingut conduint sota els efectes de l’alcohol durant el confinament i va agredir la policia.

San Sebastián assegura que “seria decebedor que la moció tan sols servís per canviar un alcalde en minoria per un altre alcalde també en minoria”. Per tant, Guanyem Badalona deixa totalment clares les seves intencions de formar part del nou govern de Badalona. Segons han confirmat fons dels partits de l’oposició a Europa Press, les negociacions per construir el nou executiu badaloní encara estan en marxa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa