El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern acusa el PP de banalitzar l’ús del terme “totalitarisme”
  • CA

El Govern ha acusat els diputats del PP en el ple del Parlament de banalitzar l’ús del terme totalitarisme en relacionar-ho amb la prohibició de l’Ajuntament de Vic d’instal·lar una carpa al centre de la ciutat en defensa de l’aplicació de la sentència del 25% de castellà. La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, preguntada sobre la qüestió per la popular Lorena Roldán, que “totalitarisme és un terme molt consolidat al llarg de la història i no vol dir que qualsevol cosa”

Roldán ha criticat que l’Ajuntament de Vic hagi prohibit instal·lar la carpa perquè ho considera un fet arbitrari i antidemocràtic i ha recordat que el PP ha denunciat els fets davant la fiscalia. Sobre aquests fets Verge s’ha limitat a dir que “els ajuntaments han de garantir tots els partits polítics, entitats i grups socials puguin expressar els seus punts de vista i han de garantir el dret a la protesta del conjunt de la ciutadania”. “Li puc dir més alt, però no més clar”, ha recalcat Verge davant la insistència de la diputada del PP per obtenir una denúncia per part del Govern.

El PP ha recordat que a Vic s’ha creat una junta local del partit i ha defensat que a la capital d’Osona hi ha votants “del PP, Vox i Cs”, un fet que, segons ha dit, mostra que l’expressió “som un sol poble que ven Aragonès és una fal·làcia de l’independentisme” perquè “catalans som tots, també els que no pensem com el separatisme”. “Tenim el deure d’estar presents al territori i ni l’ajuntament ni els totalitaris que ens van rebre amb insults i empentes aconseguiran fer-nos callar”, ha afegit.

Durant la sessió de control al president de la Generalitat, el líder parlamentari del PP, Alejandro Fernández, ha demanat a Pere Aragonès que es pronunciés sobre els fets de Vic. Aragonès no ha volgut entrar en el debat reiterant les paraules que ja havia dit abans la consellera Tània Verge. El president ha defensat que els ajuntaments han de preservar la llibertat d’expressió i el dret de protesta de tothom. Aragonès ha demanat a Fernández que no confongués el ple del Parlament en el ple de l’Ajuntament de Vic i l’ha convidat a dirimir qualsevol conflicte amb el consistori a través de les vies disponibles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa