El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern es fixa com a objectiu reduir les llistes d’espera de la sanitat
  • CA

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha anunciat aquest dimarts al Parlament que una de les prioritats del Govern és reduir les llistes d’espera a la sanitat pública. A més, ha afirmat que s’inclourà una partida als Pressupostos amb aquest propòsit.

Aquesta afirmació per part de Cervera ha arribat després d’un retret cap al Govern de la diputada de Vox, María Elisa García. L’integrant del partit d’ultradreta ha assegurat que els impostos dels catalans es malbaraten en assumptes referents al Procés. La diputada de Vox ha recriminat a Violant Cervera que “a Catalunya hi ha 233.000 persones esperant visita amb un especialista mèdic, un 40% d’atur juvenil, 17.500 persones grans en llista per obtenir una plaça en una residència i 90.000 famílies esperant un habitatge de protecció oficial”.

La consellera de Drets Socials s’ha mostrat en desacord amb les dades aportades per Vox. A més, considera que bona part de la situació de Catalunya “és culpa de com es gestionen els serveis socials a Espanya”. Violant Cervera assegura que el govern central “no ens deixa ser un Estat, però tampoc una comunitat autònoma perquè tenim competències vulnerades per les normes que aprova l’Estat i el mal finançament”. Aquesta afirmació per part de la consellera és una clara referència a la llei de l’habitatge que va aprovar la setmana passada el govern espanyol i que és incompatible amb la legislació vigent a Catalunya.

La proposta de Violant Cervera d’incloure una partida als pressupostos per reduir les llistes d’espera a la Sanitat arriba en un moment on els comptes de la Generalitat estan centrant bona part de l’agenda política de Catalunya. El Govern s’ha proposat com a data límit per aprovar els pressupostos el pròxim 9 de novembre, però encara no té assegurats els suports necessaris al Parlament per tirar endavant aquest projecte. Esquerra Republicana assegura que el seu soci prioritari és la CUP, però no tanca la porta al PSC i als comuns.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa