La Generalitat troba “recentralitzadora” la llei d’habitatge espanyola

El govern espanyol ha aprovat l’avantprojecte de la llei d’habitatge aquest dimarts en el Consell de Ministres. Aquesta nova normativa no ha satisfet gens el Govern de la Generalitat de Catalunya. La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, s’ha mostrat molt crítica amb aquesta llei, ja que considera que és incompatible amb la normativa catalana en matèria d’habitatge: “És una llei recentralitzadora i regressiva amb les nostres competències sobre habitatge”.

El Govern ja havia avançat que “miraria amb lupa” que aquesta nova llei no envaís les competències de la Generalitat i sembla que s’han complert els seus presagis. Segons l’Agència Catalana de Notícies, La consellera afirma que el text aprovat pel Consell de Ministres “rebaixa molt i aigualeix” la contenció de lloguers proposada a Catalunya. Violant Cervera explica que la coexistència de les dues lleis “ens pot dificultar molt la tasca i generar inseguretat jurídica a propietaris i llogaters”. Davant d’aquesta situació, la consellera de Drets Socials amenaça d’emprendre accions legals: “Estudiarem la llei amb calma i, si veiem clara aquesta invasió de competències, presentarem un recurs d’inconstitucionalitat”.

Violant Cervera també ha qualificat la nova llei de l’habitatge de “decebedora per les expectatives del govern més progressista de la història” i demana que el Congrés millori la seva redacció per afrontar les principals demandes socials: “Esperem que es perfeccioni sobretot en matèria de desnonaments , ja que l’emergència habitacional és el problema més gran que tenim al país“. La consellera considera insuficients algunes de les propostes que inclou el text de l’avantprojecte de la llei: “Sembla que la moratòria per evitar els desnonaments s’ampliarà fins al 28 de febrer, però això només són pedaços i no les mesures estructurals necessàries“. El govern s’uneix d’aquesta manera a les crítiques que també han traslladat col·lectius pel dret de l’habitatge que denuncien que les mesures d’aquesta llei són “altament insuficients” i que no dona garanties reals.

Comentaris

  Cal dir-ho Octubre 26, 2021 | 21:19
  Ens manca la independència.
  Erc la mafia de lladres Octubre 27, 2021 | 06:20
  Aquesta progre d'Erc.miseria, nomes sap robar com Don FERROVIAL JUNQUERAS. PAGAR IMPOSTOS ES FORRAR JUNQUERAS I ALTRES LLADRES
  ciutadà Octubre 27, 2021 | 08:15
  Recentralitzadora, és clar. No podia ser d'altra manera.
  Paqui Octubre 27, 2021 | 09:36
  I de que us extrenyeu?, continueu donan negocis i contractes a Ferrovial i altres empreses espanyoles, sou uns pagafantes inutils.

Nou comentari