El govern espanyol renuncia a reformar el delicte de sedició

Bolaños assegura que "aniran veient" en plans futurs si es reforma aquest delicte perquè la seva prioritat ara és la recuperació econòmica i social

El govern espanyol ha arrencat aquest dimarts el nou curs polític amb una agenda legislativa que defineix com “molt potent” en la qual inclou l’aprovació de la reforma laboral o de la llei d’habitatge, però que omet compromisos com la reforma dels delictes de sedició i rebel·lió en el Codi Penal. El ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Félix Bolaños, ha realitzat aquest dimarts en la compareixença posterior al Consell de Ministres una avaluació de les normes aprovades l’any passat 2020 i l’agenda prevista per als quatre mesos que queden de 2021.

En concret, ha assegurat que l’executiu ha tirat endavant ja el 87% dels compromisos adquirits en el Pla Normatiu per a 2020, el 65% a data de 31 de desembre. Entre aquestes normes no es troba no obstant això el compromís inclòs dins dels objectius del Ministeri de Justícia de reformar en el Codi Penal “les figures delictives contra l’ordre públic i la Constitució”, la qual cosa inclou el delicte de sedició.

Aquesta reforma tampoc ha estat citada pel ministre Bolaños entre les quals preveu impulsar el govern espanyol en els pròxims quatre mesos, entre les quals sí ha citat la Llei de Formació Professional, la Llei de Ciència, la Llei de Creació i Creixement d’Empreses, el desenvolupament de la Llei Educativa, la reforma laboral, la Llei d’Habitatge i la Llei de 5G.

Segons ha defensat, no es preveu abordar de manera urgent la reforma dels delictes de sedició i rebel·lió perquè “la prioritat” per al govern espanyol és la recuperació econòmica i social. “Que recuperem la nostra vida normal i que el creixement econòmic que tindrem es tradueixi en benestar per a tots els espanyols”, ha sostingut. “En el futur, quan aprovem futurs plans, anirem veient”, ha dit sobre les modificacions del Codi Penal, insistint que la seva “prioritat absoluta” és el compliment dels acords amb la Unió Europea i desenvolupar una agenda de recuperació econòmic i social.

Comentaris

  Ferran 31/08/2021 4:40 pm
  Joer con el Bolaños, ad calendas grecas asimilarlos al resto del mundo civilizado.
  Georgiana 31/08/2021 5:08 pm
  També renuncia a reformar el CGPJ, el Tribunal Suprem, el Tribunal Constitucional i el Tribunal de Comptes, la majoria caducats de fa anys i amb el càrrec en funcions. La Justícia, pendent que Pedro Sánchez i Pablo Casado decideixin. I desprès la Justicia es vana de ser independent amb divisió de poders i no poden ni escullir-se entre els seus òrgans col·legiats. Si, Espanya una democràcia amb adjectiu (plena, homologada, representativa, real, monàrquica...) i caduca.
  Espectador 31/08/2021 5:28 pm
  És una bona manera de començar la taula de diàleg. Si fossin llestos ERC i els que la defensen se'n distanciaren perquè s'han posat en una posició indefensable. Ja s'ho trobaran a les urnes, els espera un naufragi lamentable.Encara que això no és pas cap consol, haurem de pujar la roca un altre cop des de baix de tot.
  Josep 31/08/2021 6:27 pm
  Hi ha coses que no canvien i probablement no cambiaran mai, com també hi ha "polítics" i estats que sempre estaran encallats al segle XVI, per més que mantinguin les aparences en sentit pseudo-democràtic. Espanya no canvia, i els que en viuen, tampoc.
  Ricard 31/08/2021 6:38 pm
  Enèsim engany dels castellans.
  Tano 31/08/2021 7:38 pm
  El Gobierno Escañol fa cagar.
  turista 31/08/2021 7:45 pm
  " Diálogo " ...... Haaaaaaaaa,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha, Espanya = Colla de feixistes .... i de burros !
  uno que vive en Tabarnia 01/09/2021 9:18 am
  Normal, sempre van cagats els del per, sòlidament tens que veurà els carros dels que el representant, compensant X el Xanxes
  miquel puigpelat 01/09/2021 10:03 am
  Cap sorpresa. Les mentides espanyoles són el pa de cada dia de la seva política.

Nou comentari