El nou conseller d’Educació defensa el model d’immersió lingüística davant Cs i el PP

Josep González-Cambray demana "no inventar-se un conflicte que no existeix" sobre el model lingüístic a l'escola

El conseller d’Educació, Josep González-Cambray, ha defensat el model d’immersió lingüística a l’escola davant les crítiques dels grups parlamentaris de Ciutadans i el Partit Popular. Durant la seva primera intervenció en el ple del Parlament, el conseller ha assegurat que el sistema educatiu “no fa cap tipus de discriminació” i que ha “funcionat bé” durant molts anys amb el català com a llengua vehicular. “No volem tornar als temps foscos que malauradament aquest país ha viscut“, ha afegit González-Cambray en resposta al portaveu de Cs al Parlament, Nacho Martín Blanco, que ha descrit com a “inconcebible” i un cas “únic al món” que l’ensenyament d’una societat bilingüe com la catalana sigui només en una llengua.

Per la diputada del PP Lorena Roldán, el departament d’Educació està “intentant imposar el català a tot arreu” amb un sistema “il·legal” i ha qualificat de “vergonyós” que famílies “hagin d’anar als tribunals”. D’altra banda, preguntat pel finançament de la xarxa d’escoles concertades, González-Cambray ha afirmat que no permetrà que hi hagi escoles sustentades amb pressupost públic que segreguin els seus alumnes.

Comentaris

  Seguem arran 03/06/2021 12:00 am
  Espanya fa segles que practica el genocidi lingüístic. Els espanyolots són uns fastigosos supremacistes. Només saben imposar i prohibir. SEGAREM CADENES I MARXAREM DE LA PRESÓ ESPANYOLA!!
  Pedro 02/06/2021 9:57 pm
  ¿ Y pá que sirve el catalán? Los idiomas minoritarios van bien si quieres hablar con otra persona y que nadie te entienda cuando vas por el mundo.
   fat boy 03/06/2021 12:58 am
   You are right. Catalan is useless if you want to be a whore, a drug dealer and/or a fascist but Spanish guarantees you a head start in these "bisnis". Just check how many Catalan speakers are in jail compared to Spanish speakers.
   JordiP 02/06/2021 10:36 pm
   Doncs el català serveix per que els catalans parlin català, tarugo. I, per què serveix el castellà? Doncs només per parlar a Espanya, perquè a l'estranger no serveix per a res. En 20 anys d'exportador sempre he hagut d'utilitzar altres llengües. El castellà només a Sudamèrica, i no val la pena perquè no paguen. I quan em preguntaven "where are you from?" els contestava "Barcelona. Do you know where it is? I es posaven molt contents. Uns parlaven del BArça, altres de Montserrat Caballé, altres de Miró i Picasso, altres de Manolo Santana (pobrets), altres de Pau Gasol, altres de Ricardo Palmerola (?) i, las but not least, altres de Joan Pujol (Garbo) o de Jorge Marín (BBC). Contrariament, quan contestava "Spain" es quedaven tan frets. Fins i tot arribaven a dubtar de que una empresa espanyola pogués fabricar un producte tan bó. Jo els hi deia "Es que Catalunya és una altre nació, sotmesa a Espanya des de 1914". I deien "Of course" i em compraven a mans plenes. Soy un traidor a la patria sacrosanta, ¿verdad?
  Erc el GENOCIDI DEL CATALÀ, TV3.ERC EN CASTELLA, quins m8serables junqueristes.155 02/06/2021 5:39 pm
  Tots els nois parlant castellà i el català odiat. Immersio es la CASTELLANITZACIO DEFINITIVA. El que enFranco no va aconseguir la immersió ho ha clavat.
  Eec el GENOCIDI DEL CATALÀ, TV3.ERC EN CASTELLA, quins m8serables junqueristes.155 02/06/2021 5:38 pm
  Tots els nois parlant castellà i el català odiat. Immersio es la CASTELLANITZACIO DEFINITIVA. El que enFranco no va aconseguir la immersió ho ha clavat.
  Tomppa 02/06/2021 2:26 pm
  A Catalunya no existeix cap immersió ... per tenir-la caldria l'escoles en català, ara inexistent ... 30% no pot immersionar 70% ... només si es crear l'escoles en català i en castellà i altres llengues es possible que existiria l'escoles a on es pot immersionar en català ... no eren feixistes d'ICV que defenseva que cal immersionar els catalans dins a l'escoles a on els castellans són majoria ? A Finlàndia tenim l'escoles d'immersió en suec i s'hi intentent a immersionar alumnes en suec ... no pas com aquí a on es creu que anar a una l'escola = immersió i se¡n surt 100% català parlants ... d'escoles d'immersió en suec a Finlàndia si que surt alumnes que parlen en suec, fins i tot fora d'escola ...
  dos fatxes molt fatxes - blanco & roldan 02/06/2021 1:12 pm
  que el facha martin blanco i la roldan, han nascut per anar en contra de la llengua catalana, tots ho sabem. Parlen d'imposició, deu ser perquè com a hereus i practicants del franquisme, saben molt bé, la imposició del castella per part del paco, i la discriminació i voluntat de fer desaparèixer del català, que a dia d'avui pretenen aconseguir ells, cosa que el paco no ho va aconseguir
  82
  41
  Respon
   Doncs si cercar la desaparició d'una llengua és de fatxes ..... 02/06/2021 3:27 pm
   La Plataforma per la Llengua i una quantitat innombrable de secessionistes catalans han de ser membres d'or del fatxerio internacional, atesos els seus esforços en acabar amb la llengua més parlada a Catalunya, que és l'espanyol. Menció d'honor especial a la fatxa choni Madaula i a la fatxa pija Borràs.
  Ja n'hi ha prou de llengues imperials extranyes imposades 02/06/2021 12:54 pm
  Estem farts de que ens imposin el castella a Catalunya.
  52
  25
  Respon

Nou comentari