El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
García Egea atribueix la davallada del PP a la confessió de Bárcenas
  • CA

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha reconegut el “mal” resultat a Catalunya però ha defensat que “les eleccions catalanes mai són extrapolables” en l’àmbit estatal. “El rumb que ha traçat Pablo Casado és el correcte”, ha dit García Egea en roda de premsa aquest diumenge a la nit. El dirigent del PP ha atribuït la davallada del PPC, que ha perdut un diputat i n’ha obtingut només tres, a les informacions en plena campanya sobre la caixa B del PP i la confessió de l’extresorer Luis Bárcenas a la Fiscalia Anticorrupció. “La nostra expectativa era de 10 diputats i en un sol dia es va desplomar a la meitat en publicar-se el pacte de la fiscalia amb Bárcenas”, ha dit, i ha afegit: “És l’última factura que pagarem d’aquest passat”. Segons García Egea, hi ha hagut “joc brut” i “mai un partit havia rebut tants atacs a pocs dies de votar”. “No canviarem de rumb”, ha afirmat García Egea, que ha dit que “Espanya necessita més que mai el projecte que representa el PP d’avui”. El PP ha convocat dimarts una reunió del comitè executiu del partit que comptarà amb la presència del candidat del PPC, Alejandro Fernández, però García Egea ja ha avançat que seguirà comptant amb el suport de la direcció estatal.

García Egea ha lamentat que l’independentisme sigui “més fort” després del 14-F i que el constitucionalisme, en canvi, surti “més dèbil”. El PP ha carregat contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a qui ha acusat d’haver “polaritzat la societat” i d’haver fet “cessions” a l’independentisme fins i tot durant la campanya.

El PP ha insistit que són “l’única alternativa” al govern de coalició de PSOE i Unides Podem i ha dit que els populars s’han de mesurar contra Sánchez i no contra Vox.

En una piulada a Twitter, el líder del PP, Pablo Casado, ha afirmat que és “molt mala notícia la victòria de l’independentisme” però ha afirmat que el PP “seguirà treballant per enfortir el constitucionalisme”. Casado ha dit que Fernández és “un gran polític” i ha felicitat el candidat del PSC, Salvador Illa, guanyador de les eleccions.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: d'on no n'hi ha no en raja a febrer 15, 2021 | 11:54
    d'on no n'hi ha no en raja febrer 15, 2021 | 11:54
    tonto tonoto tonto. Aquest egea certifica el baix nivell dels peperus, els heresu del franquisme, no donen més de si, ja els hi estyà bé

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa