El PP recorrerà davant el TC el fons per pagar fiances

La portaveu del PP, Cuca Gamarra, ha anunciat aquesta mesura a través de les seves xarxes socials

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquesta setmana la creació d’un fons complementari de riscos per pagar les fiances dels 34 exalts càrrecs perseguits pel Tribunal de Comptes. Aquest instrument del Govern permet fer front als 5,3 milions d’euros que el tribunal reclama per l’acció d’Exteriors des del 2011 al 2017. A més, donarà cobertura a les reclamacions jurídiques i administratives sobre qualsevol càrrec de la Generalitat fins al moment en què existeixi una sentència judicial ferma o se’n derivi una responsabilitat civil o comptable.

L’aprovació no ha agradat gens al Partit Popular. La portaveu del partit, Cuca Gamarra, ha anunciat a través de les seves xarxes socials que el partit ha formalitzat un recurs davant el Tribunal Constitucional per impugnar la creació del fons. Gamarra assegura que “no es pot avalar la sedició amb fons públics, malversar per avalar malversadors“.

Aquesta no és la primera maniobra que utilitzen partits de l’oposició per impedir la concessió d’aquests avals. Ciutadans va presentar una esmena a la totalitat davant aquest projecte de llei que només va rebre el seu propi suport. El PSC i En Comú Podem, pel contrari, van donar suport a la creació del fons. D’altra banda, Vox va al·legar que no era necessària aquesta esmena, ja que han presentat una querella per prevaricació contra la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i el conseller d’Economia, Jaume Giró.

Giró va exposar al debat sobre l’aprovació d’aquesta llei que aquest fons “és un instrument que permet garantir el restabliment de la llibertat de fer acció política a Catalunya sense por, davant la persecució a servidors públics per fer la seva feina”. El conseller d’Economia va posar de manifest que “sempre serem fidels a la defensa de les nostres institucions i de la llibertat i professionalitat dels treballadors públics”.

Comentaris

  kim 09/10/2021 7:30 am
  El PP guanyarà un dia les eleccions espanyoles, possiblement amb el suport de VOX, més li val a ERC creuar els dits per a que no els empresonin a tots quan això passi perquè gràcies a ells la resistencia catalana no tornarà a sortir al carrer a defensarlos tal i com varen fer els 3.000 repressaliats esperant judici i deixats tirats per aquest govern
  Jo 09/10/2021 9:14 am
  alerta! populars, ciutadans i més púrria.. Vox ja ha presentat una querella.. es veu que el Smith no deu tenir feina... patètics els fatxes..
  Arxi 09/10/2021 9:19 am
  si, perquè recorre la decisió de la fiscalia d'arxivar el tema del emèrit, aclarir lo dels màsters falsos, saber qui és M. Rajoy, el tema dels discos durs, la financiació irregular del partit.. això ho deixem per un altra dia.. no?
  Pepe 09/10/2021 7:05 pm
  El senador flamenc Mark Demesmaeker ha replicat a la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, l'avís a Polònia malgrat no protegir els drets fonamentals dels ciutadans catalans. "Doble moral, credibilitat nul·la, manca d’autoritat", ha lamentat en un tuit Demesmaeker. Concretament, Von der Leyen va especificar divendres que utilitzarà “tots els poders” al seu abast per garantir que Polònia respecta la supremacia del dret de la Unió Europea.

Nou comentari