Fernández (PPC) assegura que PSC i ERC acabaran pactant el 14-F “si surten els números”

El president del PP català creu que el procés independentista "ha mutat" i s'ha traslladat al Congrés dels Diputats

El president del PP català, Alejandro Fernández, creu que el procés independentista “ha mutat” i s’ha traslladat al Congrés dels Diputats. Ho ha dit aquest diumenge en una entrevista a El Periódico, on ha assegurat que Catalunya es troba en una etapa diferent en l’actualitat. “El procés no ha mort” ha apuntat, afegint que s’ha desplaçat temporalment a Madrid. “S’ha vist amb la llei Celáa, s’aproven coses il·legals que després han d’anar als jutjats” ha dit. Fernández també ha aprofitat per parlar de les eleccions del 14-F, després de les quals ha assegurat que el líder dels socialistes, Miquel Iceta, acabarà pactant amb els republicans “si li surten els números”.

El president dels populars a Catalunya, l’ha acusat de fer-ho sovint. “Diu que mai pactarà amb ERC, i després sempre pacta amb ERC” ha lamentat. Preguntat per un possible acord entre el seu partit i Vox – en el cas que aquesta darrera formació obtingués representació el 14-F – ha reblat que primer “es guanya” i després “es pacta”, però ha deixat clar que els seus projectes no tenen res a veure.

En referència a l’indult dels presos independentistes, Fernández ha apuntat que no es dona a ningú que digui que “tornaria a cometre el mateix delicte”. “La concòrdia exigeix reciprocitat” ha assenyalat.

Pel que fa a les mesures preses pel Govern de la Generalitat per tal de frenar la pandèmia de la covid-19, el representant dels populars opina que s’hauria de mirar cap a Madrid, que ha demostrat que es poden aconseguir “xifres similars” aplicant les mesures de control “oportunes”. “S’ha de donar més oxigen a l’economia” ha conclòs.

Nou comentari