El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSOE votarà contra les esmenes que volen salvar la llei catalana de lloguers
  • CA

El PSOE frenarà les esmenes plantejades per Unides Podem, ERC i Bildu als pressupostos generals de l’Estat pel 2023 que buscaven blindar els aspectes clau de la llei catalana de lloguers i que, actualment, està suspesa mentre el Tribunal Constitucional analitza els recursos que se li han presentat. Ho ha confirmat aquest dijous a la tarda la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, als passadissos del Congrés dels Diputats on ha detallat que els serveis jurídics de la cambra baixa espanyola han plantejat la “inadmissibilitat” de les esmenes perquè, asseguren, “no estaven en línia amb el que és la tramitació d’un projecte de pressupostos”. Montero respon així a l’acusació de Podem que ha acusat els socialistes de voler tombar aquestes esmenes amb el suport del Partit Popular (PP).

Així doncs, seguint aquest criteri marcat pels serveis jurídics del Congrés, Montero ha afirmat que el PSOE votarà en contra de la proposta que vol regular els lloguers i prohibir els desallotjaments dels casos en què no existeixi una alternativa habitacional.

Un cartell de lloguer en un edifici. Imatge del 16 de maig del 2019 (ACN)
Un cartell de lloguer en un edifici. Imatge del 16 de maig del 2019 (ACN)

La mateixa Montero ha explicat que la presidenta de la comissió negociadora dels comptes públics, Pilar Garrido, d’Unides Podem, volia que l’esmena passés per una votació i, davant això, la ministra d’Hisenda ha anunciat que el PSOE “donarà suport al criteri plantejat en termes professionals”.

Una decisió “a porta tancada”

Unides Podem ha carregat contra el PSOE per haver pres aquesta decisió “a porta tancada i sense que el Parlament s’expressi democràticament”. Fet que ha negat la ministra d’Hisenda, que ha remarcat que l’anàlisi d’aquestes esmenes i de l’informe dels serveis jurídics sobre les mateixes s’ha fet durant la reunió que ha celebrat la Mesa de la Comissió de Pressupostos aquest dijous al matí.

Tant els socialistes com el PP han mostrat el seu suport als lletrats que defensen que el contingut de les esmenes no està relacionat amb la matèria pressupostària.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Garrulos a novembre 04, 2022 | 08:41
    Garrulos novembre 04, 2022 | 08:41
    Erc: sou imbècils o sou imbècils d'anar sempre en contra dels catalans afavorint sempre els interesos españols?
  2. Icona del comentari de: I n d e p e n d è n c i a a novembre 04, 2022 | 10:28
    I n d e p e n d è n c i a novembre 04, 2022 | 10:28
    Ens cal la independència política respecte a l'estat espanyol, si encara no en sou conscients del tot feu-vos-ho mirar.
  3. Icona del comentari de: Sois gentuza a novembre 04, 2022 | 14:54
    Sois gentuza novembre 04, 2022 | 14:54
    Homeee, qualsevol cosa bona a catalunya l'han de tirar per terra desde Cagañistán. Es la seva feina. Aquests desgraciats sembla que vulguin guerra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa