El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TS anul·la la sanció a un militar per signar contra el franquisme a l’Exèrcit

La sala del Tribunal Suprem ha anul·lat una sanció disciplinària que va rebre un militar l’any 2018 quan va signar públicament un manifest contra el franquisme a l’Exèrcit. Simplement per haver-se adherit a aquest manifest el militar va ser sancionat amb dues faltes greus que comportaven multes econòmiques. Segons els seus superiors va manifestar “expressions contràries a les forces armades” per signar un manifest en contra del franquisme dins l’Exèrcit.

L’Exèrcit considerava que havia fet “manifestacions contràries a la disciplina”

El van sancionar amb l’argument que havia infringit el “deure de neutralitat política” i havia fet “manifestacions contràries a la disciplina o basades en asseveracions falses”. Ara el Tribunal Suprem ha decidit revocar les sancions en considerar que l’excaporal de l’Exèrcit de terra estava emparat per la llibertat d’expressió. El tribunal també considera que no va infringir el deure de neutralitat ni va atemptar contra el respecte als seus superiors ni contra el bon funcionament de l’Exèrcit en adherir-se a aquest manifest.

El militar el va signar en resposta a un altre que reivindicava a Francisco Franco

L’alt tribunal argumenta que el militar va subscriure aquest manifest i després va fer declaracions a un mitjà digital explicant les seves raons com a resposta a un manifest anterior que havien signat militars retirats per reivindicar el dictador Francisco Franco.

El Tribunal Suprem creu que l’ex caporal no va emetre cap manifestació contra l’Exèrcit sinó que els seus comentaris es van limitar a valorar els militars que havien signat un manifest de “desgreuge” al general Francisco Franco i li va donar resposta signant aquest altre manifest que condemnava el franquisme a l’Exèrcit. Per tant, el Suprem considera que la seva adhesió a aquest manifest no pot rebre cap sanció perquè està emparada en la llibertat d’expressió i no infringeix el deure de neutralitat.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Sisco a juliol 20, 2022 | 17:37
  Sisco juliol 20, 2022 | 17:37
  Molt be, aixo es espanya, a aquest li treuen la pena i als altres els fan repetir el judici per que llavors no els van condenar. Ole, ole, amb tot el descaro i aqui no passa res.
  • Icona del comentari de: Arcadi a juliol 21, 2022 | 00:33
   Arcadi juliol 21, 2022 | 00:33
   Sisco,tú crees que algún día llegarás a comprender la que lees?
 2. Icona del comentari de: Ricard a juliol 21, 2022 | 08:38
  Ricard juliol 21, 2022 | 08:38
  Profranquisme=disciplina militar. Més clar aigua.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa