El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez prepara una crisi de govern per retallar la seva estructura
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, anunciarà canvis en el seu executiu de cara al començament de temporada legislatiu. Així ho avança El Confidencial, que situa els noms com Margarita Robles, Fernando Grande-Marlaska, Carolina Darias i Pilar Alegría. L’objectiu del cap de l’executiu és alleugerir les carteres, que actualment en són 22. Una de les grans remodelacions que vol fer Sánchez és que la vicepresidenta i ministra de d’Economia i d’Empresa del govern espanyol assumeixi més funcions de les que té fins ara.

Bolaños o Marlaska per a les municipals de Madrid

Un altre nom que està en la corda fluixa és la del ministre de la Presidència, Félix Bolaños, que ha estat debilitat per haver estat espiat pel programari Pegasus. Tot i això, és el nom que menys sona per abandonar l’executiu espanyol de tots els nomenats. La ministra de Defensa, Margarita Robles, que fa temps que té un enfrontament amb Bolaños pel cas Pegasus i el CNI, és segurament de les que té més possibilitats de marxar. La majoria de ministres que marxin ocuparan altres llocs per presentar-se a les eleccions municipals. Dos noms que sonen per les eleccions municipals de Madrid són els del propi Bolaños, i el de Fernando Grande-Marlaska. I és que els socialistes encara no tenen cap de cartell per a les municipals madrilenyes, després del desastre electoral del 2019 amb l’exentrenador de bàsquet Pepu Hernández al capdavant.

El cap de cartera d’Interior seria substituït per Antonio Hernando, actualment al Ministeri de Presidència. Hernando va ser un dels rellevats pel mateix Pedro Sánchez quan va recuperar el poder al PSOE després de la revolució dels barons, encapçalada per Susana Díaz. De fet, va ser qui va ocupar les funcions de cap de l’oposició durant unes setmanes, i en abans de tot plegat era la mà dreta de Pedro Sánchez.

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska,
El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska

Darias a Las Palmas i Alegria a Saragossa, amb Robles a la corda fluixa

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, podria lluitar per l’alcaldia de Las Palmas, mentre que la ministra d’Educació, Pilar Alegria, ha sonat per substituir el president de l’Aragó, Javier Lambán. Tot i això, el més probable és que acabi lluitant per l’alcaldia de Saragossa.

Sánchez vol fer un all-in i apostar-ho tot a les eleccions municipals que s’han de celebrar l’any que ve, ja que els últims sondejos apunten a una clara victòria del Partit Popular encapçalat pel gallec Alberto Núñez-Feijóo. Des que el líder gallec va assumir el poder als populars, Sánchez ha anat perdent a les enquestes. Per això va fer uns canvis a la direcció del PSOE, amb unes figues més polítiques i amb més experiència. Sánchez vol repetir això a l’executiu espanyol, situant figures que serien més aviat professionals de la política.

De fet, no és el primer cop que Sánchez du a terme canvis en l’executiu. L’any passat, a principis del curs legislatiu, ja va fer-ne uns quants, cessant el seu cap de gabinet, Iván Redondo, a l’aleshores ministra de Presidència, Carmen Calvo, al ministre de Transports i Mobilitat, José Luís Ábalos, així com els ministres de Justícia, Juan Carlos Campo, i la ministra d’Afers Exteriors, María Aránzazu. També va ser cessada la ministra d’Educació, Isabel Celáa, el ministre de Cultura i Esports, José Manuel Rodríguez, i el ministre de Ciència, Pedro Duque.

Més notícies
Sánchez-Camacho conversa amb el president Puigdemont al Parlament, quan explicava a la policia que els unionistes eren perseguits com els jueus/EP
Fiscalia vol arxivar l’única investigació de l’Operació Catalunya a l’Audiència Nacional
Notícia: Fiscalia vol arxivar l’única investigació de l’Operació Catalunya a l’Audiència Nacional
Comparteix
El ministeri públic apunta que la causa amb Sánchez-Camacho embolicada s'ha d'investigar en un altra seu judicial
Un agente afgano vigila las inmediaciones de un atentado en Kabul el 3 de agosto
SAIFURAHMAN SAFI / XINHUA NEWS / CONTACTOPHOTO
03/8/2022 ONLY FOR USE IN SPAIN
Els talibans celebren un any al poder marcat per la degradació de drets
Notícia: Els talibans celebren un any al poder marcat per la degradació de drets
Comparteix
En diverses ciutats hi ha hagut mobilitzacions per a celebrar la fita
Una furgoneta dels Mossos / ACN
Un home apunyala la seva exparella a Tarragona i la fereix de gravetat
Notícia: Un home apunyala la seva exparella a Tarragona i la fereix de gravetat
Comparteix
Els Mossos han obert una investigació per violència de gènere
L'eurocomissària d'Energia, Kadri Simson
‘Don’t Pay’, la campanya radical contra les energètiques que pot arribar aquí
Notícia: ‘Don’t Pay’, la campanya radical contra les energètiques que pot arribar aquí
Comparteix
Les empreses energètiques es podrien mantenir si deixem de pagar factures?

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan de l'Os a agost 16, 2022 | 09:59
    Joan de l'Os agost 16, 2022 | 09:59
    Gran notícia per entretenir el personal la segona quinzena d'agost. Quin interès pot tenir pels súbdits catalans del regne d'Espanya que el seu president mogui o faci veure que vol moure ministres com titelles d'una farsa política? M'ho sabeu dir, a part de fer-li el joc ?
  2. Icona del comentari de: Vas a agost 16, 2022 | 10:36
    Vas agost 16, 2022 | 10:36
    El feixista de sanches s’està fent caqueta perquè hi ha candidats encara més feixistes que ell. Ves preparant les maletes xaval. La teva política merdosa de dretes no t’ha servit de res. Ets un inútil.
  3. Icona del comentari de: ciutadà a agost 16, 2022 | 13:06
    ciutadà agost 16, 2022 | 13:06
    Ara que la cortada de porcs ja està grassa cal engreixar-ne una altra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa