Carmen Calvo surt del govern espanyol i Nadia Calviño serà la vicepresidenta primera

El relleu es produeix en el marc de la remodelació del govern espanyol que està fent Pedro Sánchez

La fins ara vicepresidenta primera i ministra de Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Carmen Calvo, deixa l’executiu de Pedro Sánchez en el marc de la remodelació de govern que anunciarà el president espanyol aquest dissabte. És degut a una suposada pèrdua de confiança del president espanyol per la negociació de la Llei Trans, de la qual va ser finalment apartada. Segons ha avançat El País, Nadia Calviño serà la seva substituta com a vicepresidenta primera. L’executiu estarà format per tres vicepresidentes: Yolanda Díaz passarà a ser segona vicepresidenta i Teresa Ribera, tercera. Féliz Bolaños, sempre segons la informació d’El País, deixarà de ser secretari general de la Presidència per ser-ne el titular com a ministre. Amb aquests relleus Sánchez pretén donar la volta a les enquestes per mantenir-se al poder la resta del mandat -dos anys i mig-. El president del govern espanyol vol enfrontar la recuperació econòmica amb un govern que tingui més pes femení, amb figures municipals i més joves que les actuals.

La remodelació que ha començat aquest dissabte afecta a ministeris clau en l’organització interna del Consell de Ministres, però en canvi no es veurà afectada cap de les àrees que controlen ministres de Podem. Les carteres de Podem són Treball (Yolanda Díaz), Igualtat (Irene Montero), Drets Socials i Agenda 2030 (Ione Belarra), Universitats (Castells) i Consum (Alberto Garzón). Després de la ‘batalla del chuletón’ es podia suposar que un dels ministres cessats seria Garzón, però Sánchez mantindrà el compromís amb Yolanda Díaz, amb qui va pactar que es mantindran les 23 carteres per tal de no haver de reequilibrar les forces polítiques.

Comentaris

  ELE 10/07/2021 12:58 pm
  SE VA AL PARO ? O COBRA TODA LA VIDA DE MINISTRA ? PORQUE A LO MEJOR NO NOS SALE ACUENTA
  Comun's,crostadrégimen78 10/07/2021 1:24 pm
  Amb la entrada de Calviño com a la presidenta primera el Gobierño de Pedro Castejón i Unidas jodemos ja és ultraconservador franquista.
  egs 10/07/2021 1:33 pm
  baibai
  Pep 10/07/2021 2:46 pm
  Distintos perros con el mismo collar
  Vendetta 10/07/2021 7:50 pm
  Putaejpanya sempre
  ciutadà 11/07/2021 6:07 am
  Anem baixant de to. De Calvo a Calviño és perdre pistonada.
  arvama 11/07/2021 10:05 am
  Anen de soca vella PELLETS fa foc igual

Nou comentari