El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La remodelació de Pedro Sánchez que afecta diversos ministeris importants
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, remodelarà aquest dissabte el seu gabinet de ministres, en el que suposa el primer gran canvi en l’executiu. Segons ha avançat la Cadena SER, el cap del govern espanyol acudirà aquest mateix matí a la Zarzuela per a explicar els relleus a l’executiu. Segons la mateixa informació, la remodelació afectarà a ministeris clau en l’organització interna del Consell de Ministres, però en canvi no es veurà afectada cap de les àrees que controlen ministres de Podem. Sánchez vol que el nou govern tingui més pes femení, amb figures municipals i joves.

Amb tot, la vicepresidenta tercera i membre de Podem, Yolanda Díaz, ja estaria al cas dels canvis que vol fer Sánchez. Fa setmanes que sona que Sánchez volia fer canvis al seu govern, i especialment entre els ministres proposats pel PSOE. Durant el matí, el ball de noms s’ha anat succeint i, segons diversos mitjans, es dona per fet que deixen l’executiu la vicepresidenta primera, Carmen Calvo –plena de polèmiques i enfrontaments amb altres membres del govern per qüestions tan essencials com la Llei Trans o temes relacionats amb els independentistes-; el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo; la titular d’Exteriors, Arancha González Laya; el de Cultura, Juan Manuel Rodríguez Uribes; el de Ciència, Pedro Duque, el cap de gabinet del president, Iván Redondo i el ministre Ábalos.

En canvi, sonen la presidenta del Senat, Pilar Llop, per a assumir el ministeri de Justícia; un dels col·laboradors de Sánchez a la Moncloa, Félix Bolaños, com a ministre de la Presidència; l’actual vicepresidenta segona i titular d’Economia, Nadia Calviño, accediria a la vicepresidència primera; i el dirigent socialista Óscar López accediria a la direcció del gabinet del president.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a juliol 10, 2021 | 10:44
    Ricard juliol 10, 2021 | 10:44
    Amb els catalans la xenofòbia del govern castellanista es mantindrà. No canviarà res.
    • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a juliol 10, 2021 | 13:35
      Doctor Strangelove juliol 10, 2021 | 13:35
      Ricard, seriosament. Vols que et doni el telèfon del meu psiquiatra? Crec sincerament que el necessites, ell et pot ajudar! I si és per diners no et preocupis, podem fer algun "apaño". Doc.
      • Icona del comentari de: Ricard a juliol 10, 2021 | 15:17
        Ricard juliol 10, 2021 | 15:17
        Lapaño és que els castellans com vostè no ens tractin com a menors d'edat, i per tant que el nostre vot serveixi per ajudar als catalans a ser lliures i pròspers, a diferència de la dictadura repressora doncs dels castellans. Al psiquiatra sempre s'hi pot anar, però no arranjarà que a la porta de casa pot haver sempre un castellà disposat a agredir té físicament per simplement voler ser català.
  2. Icona del comentari de: Comencem a llegir EL RETABLO E LAS MARAVILLAS de Cervantes i HO ENTENDREM TOT! a juliol 10, 2021 | 11:23
    Comencem a llegir EL RETABLO E LAS MARAVILLAS de Cervantes i HO ENTENDREM TOT! juliol 10, 2021 | 11:23
    SÍ que canviará una cosa: que els catalans, els represaliats, empresonats, els rebedors del 155, els apallissats, els humiliats, els que sabem que no som españols ni volem españa ni en somnis, entre d'altres, HAUREM DE SOSTENIR EL GOBIERNO ESPAÑOL DE PEDRO SÁNCHEZ A CANVI DE RES. I ull que no acabi posant-hi al RUFIÁN de ministro, també. GENTE CON GENTE. VERGONYA !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa