ERC carrega contra el CIS per “intentar influir en la tendència de vot”

ERC ha registrat aquest divendres al Congrés una bateria de preguntes escrites al govern espanyol que qüestiona el sondeig ‘exprés’ sobre el 14-F que va publicar dijous el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS). L’enquesta pronosticava una victòria del PSC. Els republicans denuncien que no hi ha precedents d’un sondeig fet “de manera tan precipitada i en mig d’una campanya electoral”. “Per què el CIS fa públic ara i en aquestes circumstàncies un sondeig electoral?”, demanen a l’executiu de Pedro Sánchez. “Curiosament, els resultats de l’enquesta reforçaven la idea que la sucursal del principal partit del govern de coalició estava encapçalant el sondeig, fixant així el marc de ser el partit guanyador dels pròxims comicis”, critica ERC.

Quina és la seva conveniència més enllà d’intentar influir en la tendència de vot dels ciutadans?“, planteja ERC, que també vol saber el cost de l’estudi demoscòpic i si el govern espanyol pensa “seguir influint elaborant i fent públics sondejos d’opinió i publicant-los en mig de pròximes campanyes electorals”.

Comentaris

  Ex- votant d`' ERC. Febrer 05, 2021 | 15:27
  De frau n'ha arreu. En totes les elexxions del Món. En tot hi ha trampa menys en el vi, que s'hi posa aigua.
   Tu en ta vida has votat ERC Febrer 06, 2021 | 08:13
   Ets més de votar corruptes processistes. Salutacions a Miss Catalunya ;)
  Ramon Febrer 05, 2021 | 15:34
  Li fan faristols de quatre pams car altrament només en clissaríem de nàpia en amunt.
  Meló Febrer 05, 2021 | 16:45
  Jo ja ho sabia, en Ramon ja ho va escriure.
  Ramon Febrer 05, 2021 | 17:17
  Si la tendència de les enquestes roman així de bona per als netament independentistes, suspendran les votacions "per la pandèmia". Ja estan fent-ho córrer. Ja estan deixant anar globus sonda en aquest sentit. Però... qui us ho va dir ja fa molts dies?
   Si noi, Febrer 06, 2021 | 08:11
   tu si que ets un globo sonda, que perd aire a cada vomitada...
  Ermesenda P. Febrer 05, 2021 | 18:16
  I qué feu vosaltres a TV3 cada dia, xicotot? Quines penques! Apa, a tastar la vostra medicina!
  Sentit comú Febrer 05, 2021 | 20:03
  Si guanya ERC, malament per a l'estat espanyol i el lawfare, si guanya Junts per Catalunya, encara pitjor per a ells, perquè representa alhora suport al president Puigdemont, respectat i escoltat a Brussel·les. Si els grans partits independentistes aconsegueixen passar per davant del primer partit espanyol, encara els serà pitjor. I si l’independentisme a més a més, supera el 50% dels vots, aleshores... Som-hi votem candidatures independentistes ! Fem un pas endavant !
   Bastant encertat el teu comentari Febrer 06, 2021 | 08:08
   Però Fuigpelmón és un zero a Brussel·les, a veure com acaba la comissió que l'investiga

Nou comentari