Els Mossos envien a l’Audiència Nacional un sospitós d’enaltir el “nacionalisme blanc”

Exhibia un exemplar de l’Alcorà dins de la boca d’un porc senglar decapitat

Agents d’Informació dels Mossos han remès a l’Audiència Nacional una investigació d’un home per enaltir el terrorisme supremacista. Segons ha informat la policia, a través de les perquisicions de detecció radicalismes a la xarxa, van descobrir un perfil especialment “preocupant” atès que enaltia les figures dels terroristes Anders Behring Breivik i Brenton Harrison Tarrant, referents del “nacionalisme blanc“. Aquesta és una de les investigacions que han realitzat els agents que ben aviat articularan la Unitat de Delictes d’Odi.

L’investigat és un home de 36 anys, nacionalitat espanyola i amb domicili a Barcelona. La policia assegura que lloava a través de Twitter les figures de Breivik i Tarrant, difonia imatges de les accions terroristes, així com del llibret doctrinal “El gran intercanvi”, fins el punt d’arribar a fer una crida proclamant que “Necessitem més herois a Europa com aquests”.

Amés, també difonia iconografia nacionalsocialista, així com missatges xenòfobs i ofensius contra la comunitat musulmana. Un dels exemples, l’exhibició d’un exemplar de l’Alcorà dins de la boca d’un porc senglar decapitat. Un senyal, per a la policia, de “clar menyspreu a la multiculturalitat”.

Un cop agafada declaració a la persona investigada, els fets s’han posat aquest dimecres 19 de maig en coneixement de l’Audiència Nacional per un delicte d’enaltiment del terrorisme. La investigació segueix oberta.

Breivik i Tarrant s’han convertit en referents d’un corrent ideològic ultradretà anomenat Nacionalisme Blanc, un moviment ideològicament heterogeni que s’emmarca dins el supremacisme blanc, però que es distingeix per la seva naturalesa violenta i per la seva voluntat de canvi revolucionari del sistema actual.

Anders Behring Breivik va protagonitzar un doble atemptat terrorista a Noruega el 22 de juliol de 2011, que va consistir en fer esclatar un artefacte explosiu al centre d’Oslo i en un posterior tiroteig a l’illot d’Utøya, on se celebrava el campament juvenil del Partit Laborista, fets que va cometre disfressat de policia. Va matar 76 persones i en va ferir 96. Per aquestes accions va ser condemnat per assassinat terrorista a 21 anys de privació de llibertat, prorrogables.

Per la seva banda, Brenton Harrison Tarrant va atemptar el 15 de març de 2019 a Nova Zelanda contra dues mesquites situades a  la població de Christchurch, on va assassinar amb una arma de foc automàtica 51 persones. El vídeo de l’acció el va emetre en directe a través d’una càmera frontal, com si fos un videojoc, amb la finalitat que es fes viral. L’argumentari ideològic de la seva acció el va escriure poc abans de la massacre en el llibret “El gran intercanvi, la gran substitució cap a una nova societat” que feia referencia al suposat intercanvi de la població europea per la població musulmana. Va ser condemnat a cadena perpètua per 51 càrrecs d’assassinat, 40 de temptativa d’assassinat i un per terrorisme.

Comentaris

  Pau 22/05/2021 12:06 pm
  Quico,cuando dices que es Español residente en Barcelona,que quieres decir que no es Catalán o que es Catalán y te avergüenza decirlo,es que esto lo usas con mucha frecuencia en lo que escribes.
   cebrià 22/05/2021 12:15 pm
   vol dir que el racista aquest és de la teva corda, simplement.
  jac jou 22/05/2021 11:24 am
  Tothom es pot cagar amb els blancs, insultar etc, etc, ara tu ben callat quant t'insulten i a mes a casa teva, nens això acabarà malament, que no u veieu .
   fat boy 22/05/2021 7:07 pm
   Fins i tot el negre de Vox.
  Ego. 22/05/2021 11:15 am
  L'Alcorà, la Biblia, els Evangelis..... Com deia Marx, l'opi del poble. I és quedava curt. Son el cianur. AQuantes guerres i atrocitats s'ha perpetrat en nom de Déu?. Infinitat

Nou comentari