El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els lletrats del Congrés també fan política i proposen no tramitar la Llei d’Amnistia
  • CA

Els lletrats del Congrés dels Diputats han lliurat aquest dilluns a la Mesa un informe on recomanen que no tramiti la proposició de Llei d’Amnistia registrada per ERC, JxCat, PDeCAT i CUP. A l’informe –al que ha tingut accés l’ACN- els lletrats conclouen que no s’ha d’admetre a tràmit perquè “la concessió d’un indult general” als presos independentistes “entraria en una contradicció palmària i evident” amb l’article 62 i) de la Constitució, que diu que no es poden concedir “indults generals”. Segons els lletrats, el Codi Penal només permet extingir la responsabilitat penal mitjançant un indult individual, però en cap cas amb una amnistia generalitzada.

La Mesa es reunirà aquest dimarts amb aquest informe sobre la taula i previsiblement tancarà la porta a la tramitació de la Llei, que ja comptava amb el ‘no’ explícit del PSOE, PP i Vox. La portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, ja va apuntar la setmana passada que l’amnistia “no té cabuda dins de la nostra Constitució”. Podem, per la seva banda, no ha aclarit si votaria a favor o s’abstindria a la tramitació de la Llei però el president del grup confederal, Jaume Asens, ja va apuntar que “és una via destinada al fracàs”.

Tot plegat una setmana després que les formacions independentistes registressin el text que demana l’amnistia per a “tots els actes d’intencionalitat política” vinculats a “la lluita democràtica per a l’autodeterminació de Catalunya” que hagin estat “tipificats com a delictes o com a conductes determinants de responsabilitat administrativa” i es duguessin a terme “des de l’1 de gener de 2013 i fins al moment de l’entrada en vigor d’aquesta llei”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordi a març 22, 2021 | 23:28
    Jordi març 22, 2021 | 23:28
    Para eso están los letrados,para informar de la legalidad o no.
  2. Icona del comentari de: Pajaritu a març 23, 2021 | 09:29
    Pajaritu març 23, 2021 | 09:29
    Las sentencias se cumplen enteras, ni oblit ni perdó. ¡¡¡ JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!!
  3. Icona del comentari de: Raül a març 23, 2021 | 10:13
    Raül març 23, 2021 | 10:13
    Els polítics espanyols no fan política i s'amaguen darrera els juristes que no fan dret si no política. Democràcia espanyola RIP.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa