Els alts organismes de l’Estat bloquejats pel col·lapse de Moncloa amb el PP

Res, de moment cap acord. Els alts organismes de l’Estat continuen bloquejats. Els dos grans partits de l’esfera espanyola, PSOE i PP continuen a la grenya i han deixat passar un altre dia sense acord. Així ho ha informat la Moncloa en un comunicat gairebé a dos quarts d’una de la nit.

Segons informa l’executiu de Pedro Sánchez, “el govern i el Partit Popular han mantingut contactes telefònics i reunions durant el dia d’avui per intentar arribar a un acord per a la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el Tribunal Constitucional, el Defensor de el Poble, el Tribunal de Comptes i l’Agència Espanyola de Protecció de Dades”.

Unes trobades, però que no han estat gens efectives. “Les dues parts constaten que hi ha esculls que han impedit arribar a un pacte”, admet la Moncloa en el comunicat. Aquestes renovacions, que fa molt temps que s’arrosseguen han obert una profunda crisi de confiança sobretot amb el sanedrí de la judicatura espanyola. De fet, PSOE i Podem van plantejar un canvi legislatiu per poder canviar i rellevar els membres del CGPJ que finalment es va fer enrere per la guerra oberta entre togues i polítics. La renovació del CGPJ ha esdevingut un xoc constant, fins i tot, perquè el seu president Carlos Lesmes ha continuat nomenant jutges i magistrats afins a llocs claus de la judicatura.

Comentaris

    Observador Febrer 26, 2021 | 06:10
    És veu que per allà, a los madriles, tampoc s'hi aclareixen. Com aquí. És un trist consol, però......
      Ulrich Febrer 26, 2021 | 12:09
      Per això mateix és tan estúpid per part nostra donar-los estabilitat (investidura, pressupostos, etc) a canvi de res. No teniu ni puta idea de com funciona el món real, ERC.

Nou comentari