El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Elena ha de comprar 1.300 cascos als antiavalots perquè les protestes han buidat l’estoc

Un total de 1.300 cascos “d’altes prestacions” per a la Brimo i l’ARRO. Una necessitat que s’enfilarà a gairebé 1,7 milions d’euros i que el conseller Joan Ignasi Elena s’ha hagut d’afanyar a comprar perquè les unitats antiavalots dels Mossos s’han quedat sense estoc arran de la munió de protestes dels darrers mesos a Catalunya. En concret, Interior ha licitat la compra d’aquest tipus de protecció perquè no en tenia prous per reposar els trencats en les actuacions policials. A més, el departament va patir un segon problema i és que la compra prevista pel 2020 va quedar deserta. Per tant, necessiten aquest 1.300 cascos per cobrir les necessitats de l’any 2020 i l’actual 2021. Ara bé, la compra servirà per complir una antiga reclamació dels membres d’aquestes unitats, la unificació del material de protecció i defensa. “Les ampolles i les pedres fan igual de mal a un Brimo que a un Arro”, insisteixen sindicats com l’SPC o SAP Fepol.

Segons la memòria de la compra, a la que ha tingut accés El Món, els tècnics d’Interior asseguren que “amb les actuacions dins del context polític i social que ha tingut Catalunya en aquests últims mesos, es va incrementar exponencialment les peticions de reposicions de cascos, ja sigui per trencament de peces, neteja, etc“. “Aquestes peticions”, continua l’informe, “van crear un greu problema d’estoc ja que no es disposava d’un ventall de talles tan extens com per poder garantir al cent per cent totes les peticions“. El problema augmentava perquè els cascs que fins ara utilitzaven aquestes unitats tenien fins a 11 talles, un problema d’emmagatzematge i de gestió logística. La compra preveu un nou sistema perquè no hi hagi aquest ventall enorme de mides.

Part de l’informe de memòria dels nous cascos dels Mossos/QS

Segons les explicacions de l’informe dels Mossos, actualment la BRIMO disposa de cascos de la marca MSA i l’ARRO, de cascos de la marca FEDUR. El casc MSA té unes prestacions de nivell alt i, les de FEDUR són d’un nivell mitjà, lluny de les prestacions en seguretat que ofereix el casc utilitzat actualment per la BRIMO. Una diferència que els membres de cada unitat i els sindicats porten denunciant des de fa temps. Per això, la Prefectura ha decidit “homogeneïtzar el material de protecció antitrauma que utilitzen tots els efectius que realitzen tasques d’ordre públic”. Així, la intenció del director general de la Policia, Pere Ferrer, és “igualar el material que utilitzen els efectius de les Àrees Regionals de Recursos Operatius amb el material que utilitzen els efectius de l’Àrea de Brigada Mòbil, ja que ambdós serveis participen conjuntament en les tasques d’ordre públic, i per tant, resulta coherent que disposin del mateix material i del mateix grau de protecció”.

El mateix argument servirà per a les màscares antigas de les mateixes unitats que s’afegeixen a aquesta compra de cascs. És a dir, a més dels 1.300 cascos, la policia també comprarà 800 màscares antigàs, una per cada efectiu. Igual que en el cas dels cascos,els Mossos disposen de dos tipus de màscares; les MSA de dotació de la BRIMO i les DräGER de dotació per les ARRO.  Ara també s’unifiquen. Amb aquesta fórmula es garantirà, per una banda, la reposició de material caducat i per l’altra dotar a les unitats que realitzen funcions d’ordre públic del material adequat. En total, Interior es gastarà 2.095.115 euros (amb IVA inclòs) entre cascos -amb un cost unitari màxim de 1.055 euros i de 450 euros per màscara.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Habria que ampliar la partida.. a juliol 28, 2021 | 20:09
  Habria que ampliar la partida.. juliol 28, 2021 | 20:09
  Cascos para los Mossos y herraduras las las bestias que campan por Cataluña...
 2. Icona del comentari de: pep a juliol 28, 2021 | 21:16
  pep juliol 28, 2021 | 21:16
  que es posin un barret de palla, que no fan calor!
 3. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a juliol 29, 2021 | 07:56
  Doctor Strangelove juliol 29, 2021 | 07:56
  I això per què no els hi fan pagar als encausats per les protestes? Tip de pagar pels actes d'una colla de ganàpies! Doc.
 4. Icona del comentari de: Es culpa vostra, els casc que s'el paguin ells a juliol 29, 2021 | 08:09
  Es culpa vostra, els casc que s'el paguin ells juliol 29, 2021 | 08:09
  Si els Mossos no hi anessin, la majoria de protestes acabarien mes pacifiques que quant i van ells, son els principals generadors de violencia i confictes.
 5. Icona del comentari de: Que sóc de Barcelona a juliol 29, 2021 | 11:05
  Que sóc de Barcelona juliol 29, 2021 | 11:05
  Una bona decisió, bon material per als mossos, així podran fer bé la seva feina i donar candela als indepes quan es manifestin. Així sí conseller!!!
 6. Icona del comentari de: Freud a juliol 29, 2021 | 12:12
  Freud juliol 29, 2021 | 12:12
  A veure si els compra d´aquells que porten un cervell incorporat. Que falta que fa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa