El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSOE guanyaria les eleccions però el PP li retalla set punts de distància, segons el CIS

El baròmetre del mes de maig del CIS apunta que el PSOE guanyaria unes eleccions generals amb el 27,9% dels vots, però el PP li retalla la distància set punts i se situa a quatre punts i mig i amb el 23,4% dels vots. Els socialistes tenien 11 punts a l’última enquesta. Vox es mantindria en tercera posició amb el 13,7% dels sufragis, gairebé dos punts menys, i Podem la quarta posició el 10,4% de les paperetes. Ciutadans perdria més d’un punt per obtenir el 5,3% dels vots, i Més País en guanyaria un fins al 3,8%. ERC es consolidaria com a primera força independentista amb el 3% dels vots, dues dècimes més que a l’anterior sondeig, i JxCat guanyaria una dècima i rebria l’1,6% de les paperetes. La CUP es manté amb el 0,6% dels vots. L’enquesta es va fer entre el 4 i el 13 de maig, just després de les eleccions madrilenyes que va guanyar la candidata del PP, Isabel Díaz Ayuso.

Recull un descens en el nombre de votants del PSOE, que tot i guanyar les eleccions obtindria el 27,9% de les paperetes, gairebé quatre punts menys que al mes d’abril, en què el CIS li atorgava el 31,5% dels vots. Per contra, el PP suma prop de tres punts i rebria el 23,4% de les paperetes. A l’abril l’enquesta assenyalava que votarien la formació de Pablo Casado el 20,6% dels ciutadans. L’ascens del PP contrasta amb el descens de Vox, que es manté com a tercera força amb el 13,7% dels vots però perd gairebé dos punts respecte al baròmetre anterior, que augurava que obtindria el 15,4% de les paperetes.

Podem es manté quarta després de la marxa del seu líder, Pablo Iglesias, durant la nit electoral. La formació morada rep el 10,4% dels vots, tres dècimes menys que a l’abril, quan el CIS li donava el 10,7% de les paperetes. Ciutadans confirma el seu descens i perdria prop d’un punt i mig per quedar-se amb el 5,3% dels vots. L’última enquesta deia que rebria el 6,7% dels sufragis. Després de les eleccions a Madrid Más País guanya un punt sencer i arriba al 3,8%. L’anterior sondeig apuntava que es quedava amb el 2,8%.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a maig 18, 2021 | 13:40
    Ramon maig 18, 2021 | 13:40
    Donar-li alguna credibilitat al Tenazas la lleva tota a qui ho fa.
  2. Icona del comentari de: Ramon a maig 18, 2021 | 13:45
    Ramon maig 18, 2021 | 13:45
    Com ha d'estar la cosa perquè En Tenazas es tregui de l'aixella aquestes dades. La darrera vegada donava als sociates 13 punts d'avantatge sobre el PP. Al cap d'un mes, 4. Totes les altres enquestes d'aquestes darreres setmanes ja donen sorpasso del PP. En Tenazas és l'únic que continua donant un PSOE en primer lloc. Ara bé, ja dic, ni més ni menys que 9 punts en un mes segons ses pròpies dades! Com ha d'estar la cosa, perquè En Tenazas no hagi tingut més remei que donar una retallada tan bestial de distàncies en només un mes!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa