El PSC proposa demorar les eleccions al març amb tutela sanitària de la Moncloa

Els socialistes volen evitar que els comicis es facin al maig i esperen tenir divendres el suport dels altres partits

El PSC proposa a la taula de partits d’aquest divendres que les eleccions al Parlament es facin al març, i que la Moncloa garanteixi la seguretat sanitària de la jornada. Així ho ha avançat ‘La Vanguardia’ i han confirmat a l’ACN fonts socialistes. El PSC espera que la seva proposta generi consens en una data més propera, ja que considera que posar les urnes al maig o al juny no és raonable, ja que les dades epidemiològiques es podrien complicar encara més, segons les fonts consultades. El partit que presideix Miquel Iceta, amb el ministre Salvador Illa de candidat, espera rebre el suport dels altres partits durant la reunió de la taula de demà, que debatrà la viabilitat o no de celebrar les eleccions el 14-F.

Més informació en breu

Comentaris

  Las rejas del Palacio del Pardo 15/01/2021 12:41 pm
  Tenim més de tres-cents anys d'experiència en Tuteles de Borbonia i la seva "cort", i ja sabem el pa que si cou (si no era prou blanc, el donaven als cavalls).
  Ramon 15/01/2021 12:15 pm
  El consogre de Raphael va arribar a votar NO a uns pressuposts sociates, crec que per pressionar perquè el puto AVE fes aturada a cada "capital" de la Manxa. Temps era temps, el PSC encara escenificava alguna discrepància amb la seu central. Però llavors un cop al Congrés aquell, dins un grup parlamentari comú i amb disciplina de vot, o bé resultava que el portaveu català es posava malaltó just el dia que havia de presentar-hi llur posició diferenciada votada aquí (LOAPA), o bé resultava que TOTS els diputats de la sucursal sociata s'equivocaven i premien el botó que no era (Corredor Mediterrani). Ara ja no estan ni per aquelles ridícules i hipòcrites escenificacions. Ara ja són, obertament, la més servil, rastrera i indigna de totes les sucursals del PSOE.
   Robert 15/01/2021 12:37 pm
   Seguits per l'Esquerra Palangana.
    Ramon 15/01/2021 12:49 pm
    El PSC pretenia ser quelcom distint a les altres sucursals del PSOE. Pretenia ser un partit en si mateix. Inicialment potser sí, que sobre el paper n'era en alguna mesura i prou que el sociata basc Garcia Damborenea ho protestava i ho duia a cada congrés del PSOE per canviar-ho (algú s'imagina que dies abans de la primera campanya electoral a la Generalitat, el PSOE hagués fet canviar Raventós per algú més del seu gust?). Passat el temps, ara el PSC ja torna a ser distinta a la resta de sucursals del PSOE. Però en sentit contrari. És la més rastrera, bavosa, servil, indigna i sense personalitat de totes.
  Ramon 15/01/2021 12:07 pm
  De totes les sucursals del PSOE, la més indigna, la més servil, és el PSC. Totes les altres hi hagut un moment que han mostrat alguna discrepància, que llur baró de torn s'ha oposat a les directrius centrals o que han marcat paquet per defensar un interès local (o almenys fer-ho veure). Certament, el PSC no és una sucursal més del PSOE. El PSC és la més servil, la més indigna.
  Pol 15/01/2021 11:58 am
  Llibertat presoners polítics i exiliats / Free political prisioners and exiles / Llibertat d'expressió i d'opinió. Recordeu que per aquest mots Espanya va destituir un President de Govern, altrament la 12a legislatura continuaria, per la qual cosa millor acabar la legislatura quan toca, van ésser unes eleccions imposades per Espanya i ara farem les pròximes quan vulguem els catalans.
  Ramon 15/01/2021 11:39 am
  El tripartit, només fetes les darreres eleccions, tot i haver-ne sortit derrotat de seguida va proclamar per boca d'ERC que aquesta legislatura no aniria de relegitimar ni el Primer d'Octubre, ni el Govern destituït pel 155. Però, mira per on, temps després les enquestes els van fer creure que unes eleccions avançades els convindrien. I llavors vinga pressionar per fer-les, no pas MALGRAT la pandèmia sinó PER la pandèmia. La pandèmia, que ocupa el 101% del temps de TV3 i Catalunya Ràdio, els permetria que en campanya ja ni se'n pogués parlar, d'independència. Però, ai las!, la tendència de les enquestes va tornar a canviar -ERC se la fot-, i per això el ball de bastons dins el propi tripartit.
   Ramoneta i puta 15/01/2021 5:11 pm
   Fill meu, coneixes ta mare però no ton pare. Has vist com t'assembles a Duran i Lleida?
  Raoneu socialistes, això és un sobre abús 15/01/2021 11:12 am
  A Madrid, Iceta, dieu: "yo me lo guiso, yo me lo como". O sigui Illa i tot el socialisme vol posar les eleccions ben aviat , consideren que sortint per la tele com a ministre (encara no massa criticat) tindrà més vots; voleu controlar-ho, oi Illa, tu mateix vols controlar-ho... Caram. Majoritàriament qui us voten són els immigrants espanyols que no s'han adaptat, voten com si visquessin a Valladolid. He llegit que a Letònia no van deixar votar els immigrants russos que parlaven rus i van guanyar els independentistes... Oh
   És veritat 15/01/2021 11:17 am
   Un any després, el 3 de març de 1991, es va fer un referèndum d’independència, que es va guanyar amb el 74,9% dels vots a favor i un 25,1% en contra. Però, i ací hi ha una clau molt interessant, es va guanyar amb un cens discutit. Només hi havia registrades per a votar 1.902.802 persones i no van poder votar una part dels russos que residien a Letònia. La xifra exacta no és fàcil de saber, però tots els estudis i una comparació amb el cens en vigor indiquen que eren unes 750.000 persones, la immensa majoria russòfones i clarament contràries a la independència.
  Independència 15/01/2021 11:11 am
  Amb la tutela del Palacio de la Moncloa de Madrid ? Això és com dir de la tutela del ministeri de sanitat de Madrid, és a dir del candidat electoral a les llistes del Psc-Psoe. No se n'adonen del que diuen o ho fan expressament ? La autonomia que ens cal és la de Portugal, estat el qual, tot i la situació s'ha pogut preparar amb antelació per a fer una contesa electoral de les eleccions Presidencials del dia 24 de gener. Han pogut adoptar tota una sèrie de protocols i mesures, sense la tutela de governs estrangers, ells poden decidir tots els passo a seguir, sense romanços. Consulteu les mesures que han pogut prendre en l'informe del Síndic de Greuges.
  gavanenc 15/01/2021 10:24 am
  Si es poden demorar al Març, perque no es poden demorar al Abril o Maig..? Quant baixin les ratios d'infeccions..?
  PSC = nivell molt baix. 15/01/2021 10:21 am
  Ajornar-les un mes no soluciona el problema. Cal ajornar-les el temps suficient, per aconseguir que amb la vacuna els contagis hagin baixat significativament. La proposta sociata no té res a veure amb la situació sanitària, i sí amb els seus interessos.
  Ramon 15/01/2021 10:12 am
  Gràcies, president Pujol, per 23 anys de dignitat nacional davant l'enemic, els sociates.
   Si noi, 15/01/2021 5:10 pm
   23 anys robant els minsos recursos de Catalunya, La Famiglia és molt gran i hi ha masses boques a alimentar a costa dels que paguem impostos.
   Nomar 15/01/2021 11:21 am
   Les persones d'ideologia socialdemòcrata no son enemics de ningú, en tot cas partits com el PSOE el qual es fa passar per "socialista" i "obrer" i és un partit monàrquic amb un capteniment més de dreta que de centre en moltes ocasions. Segurament amb la independència del nostre país hi haurà un partit clarament socialdemòcrata com hi ha a la resta d'estats europeus inclòs el PS d'Andorra. Ara l'espai també l'ocupa en part ERC, ja sabem que vós odieu tots els partits progressistes i us declareu més ultradreta i simpatitzant de Trump... però això és una altra qüestió. També sabem que les vostres fòbies, entre d'altres, son l'antifranquisme, el progressisme, les persones que no son riques que van d'un país a un altre... i ERC. Per la qual cosa us preguem que no ens emprenyeu és, ja ens n'hem assabentat.
   10
   13
   Respon
  Mandonguilla IZ a l’atac 15/01/2021 9:48 am
  Ja només ens queda que ens portin embolicat i amb llacet el President de la Generalitat des de Madriz. Si el que surti no els agrada ja faran mans i mànigues per a carregar-se’l. Aquesta és la seva democràcia fatxenda.
  35
  42
  Respon
   Independència i llibertat 15/01/2021 11:50 am
   Els insults m'hi sobren, a més a més de no servir per a res aquesta mena de llenguatge groller, denota derrota i manca d'arguments, per això agrada tant a l'espanyolisme a més els hi resten les cares de pomes agres, no te n'adones que et pot passar a tu ? Si us plau no els vulguis imitar.
    Si noi, 15/01/2021 5:06 pm
    els el llenguatge dels nous corruptgents...
  Son criatures, necessitan estar tutelats 15/01/2021 9:23 am
  Tutelats per papà estado? Aquests sociates son lacais de Madriz, no creuan ni amb l'autonomia, mentalitat d'esclau...
  federalista 15/01/2021 9:13 am
  com cou indpres que puga guanyar l'iceta federalista anti nazionalista, i home de consens que es lo que es el federalisme cooperacio i unio entre pobles, i no la merda que proposeu els 4 frikis hiperventilats, els prusesistas es a dir la majoria no proposen res mes que anar deixant passar el temps, i els 4 hiperventilats odi separacio, i divisio mamarratxos , ben aviat un cohet i els hiperventilats cap alfa centauri sistema estelar amb un planeta paregut a la terra, i un sol paregut tambe i alli us enculeu amb l'estelada si us deixen els alfa centurians, a lo millor acabeu al limit del univers i ja no torneu mes mamarratxos.
   independentista 15/01/2021 9:30 am
   Pixeta federalista? Per això demana la tutela de l'estado? També ho demanaria si governés Casado, oi? Només demostra que creu que Catalunya no és res, ha d'estar controlat per Madrid. Qui hauria d'estar tutelada es la monarquia bananera de ehpaÑistán per Bruxelles, l'exercit fa crides al alzamiento, el cap d'estat emèrit putero i comisionista defensat pel mateix estat que ha de tutelar Catalunya? NO gràcies!
  borinots 15/01/2021 8:44 am
  ui aquesta gentussa de la delegación del psoe a Catalunya, el miguel izeta, mando y quiero que se hagan cuando yo quiero ... i en diuen democràcia. I a més a més sota la tutela de la moncloa, del ministerio de sanidad, d'aquell ministro que dimiteix, au va miguel, no me hagas más reir
  Hermínia Puig 15/01/2021 8:42 am
  Funeraria Illa, no has matat prou, inutil, inepte i criminal del PSOE.SS? AQUES ENTERRAMORTS es pura gestapo del tripartit del junqueras &Ferrovial sa
  21
  43
  Respon
   Si noia, 15/01/2021 9:32 am
   prente una tila, o millor les pastilles qu'et van receptar al frenopàtic.
   33
   28
   Respon
  Guillem 14/01/2021 9:08 pm
  Això de les eleccions amb "tutela de la Moncloa " que proposa el PSC's deu ser una cosa així com la "tutela del 155" ? En mandonguilla se'l veia tan entusiasmat encapçalant les manifestacions feixistes de bracet amb els falangistes de C's, franquistes del PP i un parell de files darrera els de VOX per dissimular, que ho deu trobar a faltar.
  Mr. Nice 14/01/2021 8:52 pm
  Jo les faria al desembre. Així completariem la legislatura. Colla de ninots tots plegats!!!
  31
  28
  Respon
   Si noi, 15/01/2021 9:35 am
   recorda que va ser el pallasso Torra qui va anunciar eleccions després d'una rabieta infanti, després Fuigpelmón qu'el tutelava li va estirar les orelles.
   83
   64
   Respon
    Democràcia 15/01/2021 11:56 am
    Llibertat presoners polítics i exiliats / Free political prisioners and exiles / Llibertat d'expressió i d'opinió. Cada dia que passa es fa més palesa i ferma la condició indiscutible de presoners polítics i doncs, la necessitat de les pancartes que tant emprenyen el xovinisme espanyol. Cap agressió d'Espanya sense resposta pacífica i no violenta.
    92
    66
    Respon
  Raül 14/01/2021 8:34 pm
  Que vulguin retardar-les només un mes demostra les pitjors de les sospites, volen votar aviat per purs interessos partidistes.
  tangen67 14/01/2021 8:16 pm
  petits monstres centralistes, dos puntades de peu al cul dels catalans i tot per l'interes sectari d'aquests desnortats. Primer fixar ell la data de les eleccions, despres centralitzar la gestio de la salud a Catalunya. Pura escoria.

Nou comentari