El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP està “convençut” que tenen legitimació per a recórrer els indults com a part perjudicada
  • CA

La portaveu de Grup Parlamentari Popular al Congrés dels Diputats, Cuca Gamarra, ha assenyalat que des del partit “estan convençuts” que tenen la legitimació per a presentar-se com a part perjudicada davant del Tribunal Suprem per recórrer els indults. “Estem convençuts que tenim legitimació, però a més, tenim l’obligació moral amb els nostres votants, amb els espanyols que diuen no als indults, de fer-ho”, ha destacat la portaveu en una entrevista a RNE.

Gamarra ha assenyalat que el PP és part perjudicada a l’igual que ho és la societat espanyola i ha recordat que el PP va prometre “que utilitzarien tots els instruments que estiguessin al seu abast”, tant els polítics, com els judicials. “Vam recórrer des del convenciment que quan no hi ha raons de justícia, d’equitat ni d’utilitat pública per un indult, aquest no ha de concedir-se, i més quan compta amb l’oposició majoritària dels espanyols”, ha recalcat.

Pel que fa a les declaracions de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), la portaveu de l’PP ha defensat que “no es donen per al·ludits” perquè “tenen un compromís amb els espanyols” i estan convençuts del compliment de les lleis i resolucions judicials “sobre tot quan no hi ha penediment “.

Gamarra ha incidit a més que el president de govern espanyol, Pedro Sánchez, ha de convocar eleccions perquè “ha mentit en els processos electorals i” els espanyols tenen dret a dir què opinen”. “Som l’alternativa, i el que li diem a Pere Sánchez és que posi les urnes (…). El camí és la convocatòria i l’avançament electoral perquè els espanyols parlin”, ha defensat.

Donada la tensió amb l’executiu, no pensa que sigui possible arribar a un acord en aquesta legislatura per a la renovació de el Consell General de Poder Judicial, ja que considera que s’han creuat “tota mena de línies vermelles”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa