El PP demana un “sprint final” per “acabar amb el procés”

Alejandro Fernández avisa que per acabar amb el "separatisme" no s'ha de "substituir un nacionalisme per un altre"

El PPC aprofita les últimes hores de campanya per intentar caçar el vot fronterer constitucionalista i s’erigeix com l’única alternativa capaç de posar punt i final al ‘procés’. “Ja hi érem quan altres ni existien o ni es presentaven a les eleccions. Només nosaltres podem garantir el canvi”, ha etzibat el president del PP, Pablo Casado, en al·lusió a Cs i Vox. Per la seva banda, el candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Alejandro Fernández, ha emfatitzat la crítica a la ultradreta i avisa que per acabar amb el “separatisme” no s’ha de “substituir un nacionalisme per un altre” com, avisa, pretén fer Vox: “Utilitzen els mateixos termes i diuen covards i traïdors als que no pensen com ells”. És per això que Fernández defensa que si s’ha d’acabar amb el “separatisme” s’haurà de fer “des del PP” i es compromet, a més, a fer-ho garantint la convivència i fugint dels extremismes que, segons el líder popular, representen opcions com Vox o la CUP: “Tots som espanyols, també Laura Borràs ho és tot i que ella no ho sàpiga i hem de viure en convivència”.

Fernández no ha desaprofitat l’ocasió del penúltim míting d’aquesta campanya per insistir en la idea que el PSC i l’independentisme tenen fet el pacte per a l’endemà del 14-F. “L’únic cordó sanitari real és el que es va aplicar al PP”, afirma Fernández, en al·lusió al document signat per les formacions independentistes per vetar el PSC en una eventual negociació. “Si parlessin d’un cordó sanitari haurien trencat l’acord de la mesa de diàleg i els més de 40 acords municipals. Quin cordó sanitari, és una sauna! Un paperot per salvar un ‘efecte Illa’ que s’està evaporant”, ha etzibat el candidat del PPC. Cal, afegeix Fernández, “evitar des de Catalunya” una operació per “trencar la unitat a tota Espanya”.

Per la seva banda, Casado ha defensat que el vot al PPC “val per tres” perquè s’ha d’interpretar en clau catalana, espanyola i europea. Els populars, diu, tenen propostes com la “revolució fiscal” o la millora de la sanitat en l’àmbit autonòmic, la batalla contra l’okupació o contra “l’adoctrinament” a les aules en l’àmbit estatal, i la gestió del pla de rescat o la fi del ‘procés’ en l’àmbit europeu. En aquest darrer punt, el president del PP ha assegurat que no es pot deixar la lluita contra el separatisme en mans Vox, a qui s’ha referit com a “partit residual”. Casado assegura que el procés d’independència de Catalunya s’acabarà “només amb la llei” i demana a la ultradreta que deixi de “sobreactuar”.

El president provincial del PPC a Barcelona Óscar Ramírez, s’ha afegit a al crida per a una alta participació per evitar que governin “els de sempre”, el que “arruïnen” l’economia i que tracten a part de la població, diu, com a “ciutadans de segona. Ramírez avisa que “ells”, en al·lusió als independentistes, ja estan mobilitzats.

Comentaris

    No toca ni quarts ni hores 12/02/2021 3:51 pm
    El alejandro ferñandez, vol continuar amb la herencia del franquisme, la democràcia li provoca urticària

Nou comentari