El PP demana desautoritzar a la Generalitat si es cedeix el MIR a Catalunya

Pastor reclama a l'Executiu que remeti al Parlament l'acta de la reunió en la qual es va parlar l'assumpte, que veu la "prova del cotó"

El PP ha sol·licitat al Govern desautoritzar a la Generalitat si no està en agenda traspassar a Catalunya la competència de la formació sanitària especialitzada (FSE), entre elles la dels metges interns residents (MIR), i dissoldre el grup de treball que s’anava a crear per estudiar aquesta possible cessió. A més, ha demanat que es lliuri al Parlament l’acta de la reunió en la qual es va parlar d’aquest assumpte, que veu la “prova del cotó”.

El partit de Pablo Casado ha realitzat aquesta petició després que la titular de Sanitat, hagi afirmat que “no està en l’agenda” del Govern cedir el MIR a Catalunya. No obstant això, la consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, ha respost a la ministra que aquest traspàs “sí que està en l’agenda”.

El PP ha posat l’accent en aquesta divergència d’opinions entre el Govern i la Generalitat. “A qui creiem?”, s’ha preguntat l’exministra de Sanitat i sotssecretària de Política Social del PP, Ana Pastor, que ha urgit al Govern a aclarir la seva posició. En concret, Pastor ha assenyalat que si l’Executiu “diu la veritat, que desautoritzi de manera immediata a la Generalitat i dissolgui el grup de treball” que s’anava a crear a partir d’octubre per a estudiar aquest possible traspàs.

“I la prova del cotó: demanem al Govern que remeti l’acta de la reunió al Parlament”, ha afegit la responsable de Política Social del PP en un missatge en el seu compte oficial de Twitter, que ha recollit Europa Press. En semblants termes s’ha expressat el sotssecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos, qui ha destacat el fet que el Govern “negui canvis en el MIR” mentre que la Generalitat “assegura que sí que està en l’agenda”.

Al seu entendre, és “la mentida com a manera d’entendre la política”. Per això, ha reiterat que si és cert el que diu Darias hauria de “dissoldre el grup de treball per a negociar el traspàs i aportar l’acta de la reunió”.

Comentaris

  Ramon 05/08/2021 12:35 pm
  ...que desautoritzi de manera immediata a la Generalitat i dissolgui el grup de treball” que s’anava a crear a partir d’octubre per a estudiar aquest possible traspàs. Incorrecte: ...que s'anava a crear Alternativa: ...que es volia crear
  IsPain 05/08/2021 2:27 pm
  No sé què fem encara a aqueix país de merda. Estat de merda, vaja, perquè de país en té ben poc.
  Pep 05/08/2021 2:57 pm
  El PP que es toqui els pebrots. Fastic d'aquesta gent.r
  Ricard 05/08/2021 3:17 pm
  Als bascos totes li ponen. A nosaltres tot se'ns nega. És increïble.

Nou comentari