El ple del Parlament ha aprovat aquesta tarda la creació d’una comissió d’estudi sobre el model policial. Una votació que ha vingut precedida d’un debat contundent, amb una esmena inclosa del PSC- Units per Avançar per tenir present les conclusions de la comissió que es va celebrar l’any 2013 i que va fer retirar les bales de goma de l’arsenal dels Mossos. El missatge que s’ha buscat aquesta tarda és de sinergia entre Govern i Parlament. Només cal veure que el debat l’ha obert el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que ha convidat als diputats al “consens, a la reflexió i al canvi” i “sense apriorismes”.

Els portaveus d’ERC, Chackir el Homrari, el de JxCAT, Jaume Alonso Cuevillas, la de la CUP, Dolors Sabater, i dels Comuns, Marc Parés, han defensat la creació de la comissió per revisar el model policial des de diverses perspectives, l’ús del foam, de les armes i els instruments i del debat de les noves maneres de protesta o les tasques de la comissaria d’Informació.

Especialment dur ha estat el diputat de Catalunya En Comú Podem que ha apuntat que els Mossos tenen un ordre públic que funciona amb “un model reactiu i altament militzaritzat” i al que cal “minimitzar l’ús de la força”. Per la seva banda, Cuevillas s’ha mostrat disposat a debatre de tot i a fer autocrítica. Sabater ha subratllat la importància que tingui lloc “un canvi profund del model policial i del concepte de seguretat”, així com incrementar la “fiscalització i els òrgans de control” de la seva actuació.

El PSC ha canviat el seu vot per una abstenció en veure que els grups proposants li admetien l’esmena redactada per Ramon Espadaler que defensava tenir present les conclusions de la comissió de 2013. Ciutadans, Vox i PP s’han oposat a la creació. Fins i tot, l’han arribat de titllar de “demolició del model policial”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a juliol 21, 2021 | 19:04
  Doctor Strangelove juliol 21, 2021 | 19:04
  I 18 mesos per fer la independència. Au, aneu a robar gallines! Doc.
 2. Icona del comentari de: Català a juliol 21, 2021 | 19:24
  Català juliol 21, 2021 | 19:24
  Aquests del Parlament fan les coses d'any en any,cada 2 anys,cada 4 anys...ni els meus besnets veuran ls feina realitzada. Ahh,que a les hores sí perquè ja viurem uns 200 anys d'esperança de vida.
 3. Icona del comentari de: Justicia a juliol 22, 2021 | 08:43
  Justicia juliol 22, 2021 | 08:43
  Qui es espadaler?, encara es viu?, cagum tot, virus, on ets?
 4. Icona del comentari de: Doncs se l'estan jugant a juliol 22, 2021 | 10:43
  Doncs se l'estan jugant juliol 22, 2021 | 10:43
  perquè si algun psicòpata o algun empastillat d'unifrome torna a fer de les seves potser en seran responsables subsidiaris. Què costa fer desfilart a tot el cos per cal psiquiatra per separar-ne els torrats i abans d'això apartar els que hem vist actuar de forma criminal fins que se'ls jutgi?!!! (inclosos els mentiders dels atestats falsos, mama-pupa-m'han-tirat-una-botella de-plàstic-buida-i-m'ha-fregat-la-cuirassa-dolents-feius-ho-diré-a-la-senyoreta)

Nou comentari

Comparteix