El nou president de l’AMI obre una etapa de l’entitat amb el clam “Ho tornarem a fer!”

ERC obté la presidència amb un veterà alcalde com Gaseni

Canvi de pes a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).  L’AMI ha canviat de president, i de color polític del president. Per primera vegada des de la seva fundació, l’AMI tindrà un president d’ERC. Aquest matí ha estat escollit en l’assemblea que ha celebrat l’entitat a Tarragona. El nou president és Jordi Gaseni, alcalde de l’Ametlla de Mar, i un dels veterans vicepresidents de l’entitat. Al conclave hi han passat, i parlat, les dues primeres sindicatures de Catalunya, el president Pere Aragonès i la presidenta del Parlament, Laura Borràs, totes dues figures força aplaudides, així com una nodridíssima representació de l’independentisme civil i institucional. En el futur, la reformulació de l’AMI com entitat dins el marc legal i polític. Ara bé, Gaseni s’ha estrenat amb un discurs tant realista com contundent amb ànima cuixartiana: “per molts que ens collin des de l’Estat, no hem fet res dolent, hem fet el calia i ho tornarem a fer!”

Abans del canvi de presidència, el president sortint, Josep Maria Cervera, ha presentat el balanç de l’entitat, les campanyes i les iniciatives que han dut a terme en els darrers dos anys. Una part important del conclave ha estat repassar l’actuació de defensa judicial dels ajuntaments que s’han vist afectats per continues demandes i  querelles d’entitats espanyolistes o del mateix ministeri fiscal, arran de les quotes, banderes o participació del Primer d’Octubre. Cervera també ha emfatitzat la “repressió” que afecta a l’AMI com afecta a la resta de la societat del país. De la mateixa manera, la pandèmia ha condicionat el darrer mandat perquè els ajuntaments han hagut de “prioritzar” els serveis que havien de prestar. 

Cervera també ha retret que l’entitat no es troba en els comitès de presa de decisions del país des de l’octubre de 2017. De fet, ha fet autocrítica del paper confús que ha tingut l’AMI en els darrers anys i en el fet que no s’ha trobat còmode dins el Consell de la República on li ha costat trobar el paper. “No sabeu com n’és de difícil dirigir una entitat d’aquestes característiques sense tenir tota la informació”, ha lamentat. En aquest sentit, ha advertit a la nova junta directiva que mirin de tenir tota la informació possible per tal de dirigir l’AMI en el nou marc polític de la legistaura. El nou president de l’AMI ha entomat el repte. Gasieni ha posat com objectiu evitar que l’independentisme no sigui “minoritzat” i ha assegurat que lluitarà per estar en els centres de decisió de l’estratègia independentista. “Serem el soci més fidels dels que teniu la responsabilitat de complir la voluntat de la ciutadania de Catalunya”, ha assenyalat. 

“Què en farem de l’AMI?”. Amb aquesta pregunta ha encetat el seu primer discurs Gaseni com a nou president. “El 83% dels municipis catalans estan governats per independentistes”, ha advertit. “Ara en som 800 entre ajuntaments i entitats municipalistes,  hi hem de ser-hi tots, encara toca fer feina, ens comprometem a treballar per continuar essent un agent fonamental del procés d’independència del nostre país”, ha subratllat. “No podem perdre les passes fetes per l’independentisme en els darrers 20 anys, l’AMI farà 10 anys i no renunciarem a res”, ha insistit. En línia al creixement de la base independentista i de la via àmplia.  

“Som plurals, transversals i diversos i des del municipalisme recolim tots en una veu plena de matisos, l’AMI ha de ser una eina de solucions”, ha descrit. En aquest marc, Gaseni, pràctic ha remarcat que “l’Estat no juga” i “té una estratègia” per això ha demanat als alcaldes “anar amb compte” i a tenir “una estratègia pròpia perquè us hem d’oferir la millor defensa”.  “Per molt que collin des de l’Estat, no hem fet res dolent, hem fet el que calia i ho tornarem a fer!”, ha clamat.  

Comentaris

  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 05/06/2021 1:02 pm
  En realitat no cal que tornem a fer el que JA HEM fet. El referèndum i la declaració de independència, ja ho vam fer el 2017. El que ens cal és AIXECAR LA SUSPENSIÓ de la declaració de independència i tot el necessari per controlar el territori.
   MHP 05/06/2021 7:18 pm
   Quin territori vols controlar, el maçet de ton pare? Mes no crec que arribis a controlar.
  MHP 05/06/2021 8:09 am
  Tornareu a fer el ridícul?
  15
  45
  Respon
  Doctor Strangelove 05/06/2021 8:02 am
  Un altre sense estudis. Seguim! Doc
  15
  45
  Respon
  Joan de Sant Andreu 04/06/2021 11:37 pm
  Que tornareu a fer? Trair? Mentir? Acollonit-se? Tot a la vegada? Nu sou d esquerra, ni catalans. En tot cas republicans d Espanya, colla de bituflers
  22
  60
  Respon
  Robert 04/06/2021 11:04 pm
  Què és el què tornareu a fer?. Cagar-vos als pantalons i presentar-vos davant dels jutges que us renyen per què us engarjolin?. Per què fer, fer, els d'ER no heu fotut res més que el ridícul!
  14
  57
  Respon
  Vendetta 04/06/2021 4:07 pm
  Jo vec aket abuelete y trobo ke es incapaz de agafar un fusell de guerra, em sembla ke es un altre processista dels de llum al brac y forca al ull o semblant lema processista, em sembla ke es un dels de ni un paper a terra , be akets tampoc ens portaban e lloc Catalunya catalana33
  91
  108
  Respon
   MHP 05/06/2021 9:12 am
   Hahahaha tu ja tens el teu fusell? No wt faraa un tret al peu?
    Vendetta 05/06/2021 5:42 pm
    Kuan vulguis cacanyo......l
     MHP 05/06/2021 7:21 pm
     🤭🤭🤭🤭🤭🤭Els nens no tenen que jugar amb aquestes coses de grans. Au, agafar la nina i juga una mica.
  Vendetta 04/06/2021 3:52 pm
  El ke el abrazaros am el, iseta? Va home va colla de botIflers jo CATALUNYA CATALANA33
  69
  103
  Respon
  Ex- votant d`' ERC. 04/06/2021 3:19 pm
  Doncs jo no hi confio gens. No tinc cap confiança en els polítics i menys als d'ERC.
  31
  43
  Respon
  Luisnomeacuerdo 04/06/2021 2:38 pm
  Uhmmmm no dice nada este panfleto de fanáticos fascistas independentistas que han metido en el trullo al cuñao del bocachanclas, el instaurador de repugblicas . Para los borreguetes el que quitamos los españolistas por poner pancartitas con payasadas.
  37
  114
  Respon
  Pajaritu 04/06/2021 2:28 pm
  “Ho tornarem a fer!”. Cap problema... Nosotros también. ¡¡¡ JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!!
  12
  107
  Respon
  Sese 04/06/2021 2:11 pm
  Sí, sí a veure si podeu mantenir la parroquia adormida i satisfeta. Cançonetes de bressol. A l’hora de la veritat no se us trobarà perqué no tocarà, oi?
  50
  72
  Respon
  Gonzalo 04/06/2021 2:04 pm
  Volveréis a hacer otra republikita de 8 segundos? Jajajajajajajajajajaja!!!!!!!
  13
  111
  Respon

Nou comentari