El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El jutge envia al CNI “secrets” sobre gihadisme de Villarejo després de la seva declaració sobre el 17A

Divendres, 15 de gener. El comissari jubilat i empresonat José Manuel Villarejo declara, davant el titular del jutjat número 18 de Madrid i davant l’exdirector del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), Félix Sanz Roldán, que l’Estat havia tingut indicis d’un atemptat gihadista. Villarejo ho va relacionar directament amb els atemptats  del 17 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils. Cinc dies després, el 20 de gener, el magistrat del jutjat central d’instrucció 6 de l’Audiència Nacional, Manuel García Castellón, ha “expurgat” arxius de l’excomissari i els ha enviat amb el segell de “secret oficial” al mateix CNI

Així ho ha decidit en una interlocutòria, a la qual ha tingut accés EL MÓN, amb què justifica la decisió per la “sensibilitat” de la informació que contenen per a la seguretat de l’Estat. L’instructor del megasumari Villarejo va ordenar a la policia fer una tria de documents perquè “entre aquest material s’ha conegut de l’existència d’informació, arxius i documents especialment sensibles”. Un material que el jutge i la policia considera “afectes a la legislació de secrets d’Estat” o que “de qualsevol altra manera” afecten “greument la seguretat de les persones o que perjudiqui els legítims interessos de terceres persones alienes al procediment”. Tots els documents es van trobar als escorcolls del domicili del comissari a la finca El Montecillo de Boadilla del Monte i en una oficina.

Entre aquests 15 documents es troba un arxiu encriptat batejat com a Recopilación de informaciones sobre terrorismo yihadista, en el documento “Denuncia-14.12.15.doc” (encontrado en la subcarpeta “MarcelDatos”, de la carpeta denominada “Marcel”). La carpeta “Marcel” es repeteix sovint i els investigadors la interpreten com a documents que pertanyen a Marcelino Martín Blas, excap de la poderosa unitat d’Afers Interns de la Policia Nacional, és a dir, la policia de la policia. 

La documentació trobada al domicili inclou arxius d’àudio –gravacions de converses–, documents i informes d’intel·ligència, instruccions i dades de diverses investigadors, membres de la prefectura de la policia, agents dels serveis d’informació, informacions d’empreses pantalla o reports d’investigació.  La documentació eliminada del sumari i remesa al CNI del comissari es desgrana com a: 

“-Párrafo 7º de la página 2, y párrafo 8 de la página 5 del documento “Denunica19.1.15.pdf” (encontrado en la subcarpeta “Denuncia”, de la carpeta denominada “Marcel”). 

-Página 2 del documento “Denuncia DAO 5.5.15.pdf” (encontrado en la subcarpeta “Denuncia”, de la carpeta denominada “Marcel”). 

Documento en formato Word denominado “NI.-CNI- 11.5.14.doc” (encontrado en la subcarpeta “Denuncia”, de la carpeta denominada “Marcel”). 

Documento en formato Word denominado “NI.-CNI- 17.3.14.doc” (encontrado en la subcarpeta “Denuncia”, de la carpeta denominada “Marcel”)

Recopilación de informaciones sobre terrorismo yihadista, en el documento “Denuncia-14.12.15.doc 

Párrafo 7º de la página 2, y párrafo 8 de la página 5 del documento documento “DenunciaMarcel-8.1.15.doc” (encontrado en la subcarpeta “MarcelDatos”, de la carpeta denominada “Marcel”). 

Documento “PT-5.11.12.doc” (encontrado en la subcarpeta “MarcelDatos”, de la carpeta denominada “Marcel”). 

Dos documentos en formato PDF que contienen información bancaria sobre un tercero (encontrados en la carpeta denominada “Actal”). 

Archivo de audio denominado “CNI-4.2.15.m4a” (encontrado en la carpeta “Music”). 

Archivo de audio denominado “JR- 5.12.125.mp3” (encontrado en la carpeta “Music”). 

Archivo de audio denominado “JR-10.12.12.mp3” (encontrado en la carpeta “Music”). 

Archivo de audio “JR-Ariz- 9.12.12.mp3” (encontrado en la carpeta “Music”). 

Archivo de audio “JR-MP-23.11.12.mp3” (encontrado en la carpeta “Music”).

 Archivo de audio “PiVi-23.11.12.mp3” (encontrado en la carpeta “Music”)” 

Dos documentos en formato PDF que contienen información bancaria sobre un tercero (encontrados en la subcarpeta “DATOS” de la carpeta denominada “Marcel”- INDICIO BE44). 

El jutge entén que aquesta documentació  “ha de quedar precintada i custodiada en condicions de màxima seguretat, comunicant la troballa d’aquesta informació als organismes corresponents d’acord amb el que preveu l’article 9, de la Llei 9/1968 de 5 d’abril”. “Aquest precepte”, recorda el jutge “ordena posar en coneixement el descobriment o troballa al departament ministerial que estimi interessat, en aquest cas el Centre Nacional d’Intel·ligència, adoptant mentrestant les mesures de protecció que s’estimin pertinents”. Així, ha lliurat un ofici als serveis d’informació de l’Estat perquè s’encarreguin de recuperar aquests arxius i els sotmetin a la custòdia pertinent que ha de tenir un “secret oficial”. 

Llistat de documents de Villarejo que l’Audiència Nacional remet al CNI
L’ordre del Jutge cap al CNI perquè custodiï els documents de Villarejo

Comentaris

 1. Icona del comentari de: FrancescFra a gener 24, 2021 | 16:57
  FrancescFra gener 24, 2021 | 16:57
  Marcel i Music, el Villarejo escrivia en català. Ja, ja, ja. No esbrinarà res.
 2. Icona del comentari de: Amaguen els culpables, au va... que som grandets a gener 24, 2021 | 18:19
  Amaguen els culpables, au va... que som grandets gener 24, 2021 | 18:19
  Què deuen amagar aquests documents? Deuen aclarir qui és el senyor X dels atemptats del 17A. Prou es va organitzat tot per evitar l'1 d'octubre. Merda d'estat. Merda de jutgesAmaguen les culpe
 3. Icona del comentari de: el de la pala a gener 25, 2021 | 07:35
  el de la pala gener 25, 2021 | 07:35
  la zorra vigilando el gallinero ......¿ocultando todos los rastros ? , ¿operación de falsa bandera?, ¿intervención de servicios secretos extranjeros para evitar un atentado con miles de muertos ( Sagrada Familia ) ?. las cloacas trabajando a pleno rendimiento , ¿ o eran las rotativas?.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa