El Govern vol oferir als refugiats afganesos “una acollida de llarga durada” i “específica” segons cada perfil

La Secretària d'Igualtat diu que parlen amb municipis petits per si podrien acomodar famílies

El Govern pretén oferir una “acollida de llarga durada” que garanteixi la dignitat i la integració dels refugiats afganesos que arribaran a Catalunya, i que probablement es quedaran “durant la resta de la seva vida”. En una entrevista al ‘Via Lliure’ de RAC1, la Secretària d’Igualtat del Govern, Mireia Mata, ha explicat que volen que totes les persones que arribin tinguin “visats humanitaris o certesa que podran ser refugiades“. Segons ha explicat Mata, l’Executiu treballa amb la idea de fer acollides “específiques” segons cada perfil de refugiat. Per exemple, l’Executiu treballa en un pla per acollir noies i dones universitàries o està en converses amb municipis petits per acomodar-hi famílies d’àmbits no-urbans.

Mata ha explicat que per ara han arribat a Catalunya 121 refugiats, que estan allotjats en centres col·laboradors com la Creu Roja, en el marc d’un programa que gestiona directament el ministeri de l’Interior del govern espanyol. La resta, fins als 136 que es preveu que arribin en aquest primer moment, seran a Catalunya en les properes hores o dies, ha dit. En tot cas, la Secretària d’Igualtat ha admès que en els propers mesos poden arribar més persones, ja que a l’Afganistan han quedat atrapats molts afganesos en necessitat de protecció. “Les persones aniran arribant per canals diferents i segur que no seran maneres fàcils, agradables ni sense perill”, ha dit Mata.

Comentaris

  Carlos 28/08/2021 11:10 am
  El Patufet té més d'un hotel per omplir.
  Prou espanyolització del Junqueras de españa 28/08/2021 12:36 pm
  Com els100.000 menas tots españolitzats pel nefast Amoros, ara defensor del nostre tejero Trapero, el amigo del Rey. Felipe 155. Catalunya neta de castellans. FORA ERC ESPAÑA
  Manel 28/08/2021 10:58 pm
  I de pas també els poseu mesquita, com a casa...i.amb el.mocador al cap....
  Català 29/08/2021 7:13 am
  Compte!. Està molt bé ajudar als desvalguts. Però no en feu un grà massa, que no passi- com passa sovint- que els nouvinguts tinguin més drets que els d'aquí. Aleshores venen eleccions i els partits xenòfobs tenen vots i treuen representants. I us en feu creus de que passi aixó.
  EldeGràcia 29/08/2021 9:13 am
  Era d'esperar. Les ONG que viuen del tema ja es troben fent cua per fer negoci amb aquesta gent. Morterades de diners públics que no es fiscalitzen i que no se sap on van; part dels calers torna al partit (ERC) mitjançant donacions. Mà d'obra barata per les empreses de serveis que han muntat els polítics (el hotels de la família de l'Aragonès, per posar un exemple).
  Paguem impostos per corrar ferrovials junqureas i ong.arms 29/08/2021 12:06 pm
  Crear una ONG es un gran negoci, protegit per la corrupta hisenda, i es forren com ningú. Donacions gratuites estraperlo descomunal, tot en negre com el ferrovial junqueras y hermano
  fat boy 29/08/2021 5:31 pm
  Que els posin a Ciutat Vella i es trobaran com a casa.

Nou comentari