El CIS torna a situar el PSOE 10 punts per davant del PP en intenció de vot al Congrés

Deixa l'independentisme estable

El baròmetre de gener del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) torna a atorgar al PSOE el lideratge de la intenció de vot amb un 30,7% i manté als socialistes 10,2 punts per davant del PP. El partit liderat per Pedro Sánchez creix 1,2 punts respecte al desembre en línia amb la formació de Pablo Casado que també augmenta amb 1,3 punts més. En canvi, Vox i Cs retrocedeixen. La formació d’ultradreta segueix com a tercera força, però perd un punt situant-se en el 13%. Pel que fa al partit d’Inés Arrimadas, en cinquè lloc, recula 1,2 punts fins al 9,3%. Pel que fa a Unides Podem, registra un lleuger retrocés d’una dècima que manté pràcticament igual l’estimació de vot de la formació lila amb un 10,7%.

Pel que fa a l’independentisme, el CIS el deixa pràcticament estable. ERC es manté amb un 2,9% d’estimació de vot mentre que JxCat i la CUP perden dues dècimes, respectivament, situant-se en l’1,5% i el 0,6%. El baròmetre es va realitzar del 7 al 25 de gener a partir de 3.862 entrevistes.

Comentaris

  GAVANENC 28/01/2021 9:56 pm
  El CIS no encerta ni una... A cagar a la via
  Ramon 28/01/2021 1:37 pm
  Espanya NO és una democràcia. I quan el govern espanyol és sociata, menys encara. El PP no sé si té més o menys intenció de potinejar, manipular, intervenir, l'equilibri i independència de poders que exigeix una democràcia. Només sé que ho pot fer menys que el PSOE i consegüentment ho fa menys. Ja dic, potser no és per falta de ganes. Potser sigui per incapacitat. Però els fets són els que he dit. El CIS d'en Tenazas és un escàndol democràtic. El CIS hauria de ser tècnic, neutral. La notícia del CIS no hauria de ser les "enquestes" que es treu de l'aixella sinó l'escàndol de com un organisme públic està grapejat per un partit polític.
  Ramon 28/01/2021 12:33 pm
  Tercer grau amb intenció electoralista d'afavorir el tripartit. Però, és clar, el tercer grau podria significar desgast a Espanya per als sociates. Però per això tenen el Tenazas: "Ràpid, volem per damà una enquesta que ens doni deu punts d'avantatge!".
  Ramon 28/01/2021 12:06 pm
  Porto temps dient que hi veig més bondats, que maldats, al meu creixement continu. Hi veig perills (no pas els que diria el carallot estàndard). Però a priori hi veig més que possibles conseqüències. Aquí al damunt un èinstein ens ho explicarà millor que jo.
   Ramon 28/01/2021 12:16 pm
   Seeeeempre que queda escaldat té aquesta mateixa reacció.

Nou comentari