El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs continua amb la moció de censura a Múrcia i denuncia “la compra” dels diputats que s’han passat al PP
  • CA

La coordinadora de Cs a Múrcia, Ana Martínez Vidal, ha assegurat que la moció de censura es farà encara que tres diputats de la formació liberal s’hagin aliat amb el PP i, per tant, la iniciativa ja no sumi majoria absoluta. “La moció es votarà”, ha dit aquest divendres en roda de premsa, i caldrà decidir entre “corrupció i dignitat”.  Aquest matí fonts dels populars asseguraven que la moció de censura de PSOE i Cs a Múrcia fracassaria per un pacte del PP amb alguns diputats de la formació liberal. El PP havia informat que el govern de l’actual president Fernando López Miras havia aconseguit el suport d’almenys tres dels sis diputats de Cs a Múrcia.

Martínez Vidal ha explicat que el partit ja ha iniciat un expedient d’expulsió dels tres diputats de Cs que s’integraran a l’executiu del PP, tot i que ha evitat parlar de transfuguisme. La coordinadora de Cs a Múrcia ha criticat que cap dels diputats taronges que han pactat amb el PP havia expressat estar en contra de la moció de censura. La fugida dels tres diputats deixa sense prou suports el PSOE i Cs per fer prosperar la moció de censura. Disposen només dels 17 diputats del PSOE, 3 de Cs i compten també amb els dos de Podem. Sumen 22, però en necessiten 23.

En una altra roda de premsa, el membre del Comitè Permanent de Cs Edmundo Bal ha denunciat els “comportaments mafiosos” del PP a Múrcia i ha lamentat “un nou cas de corrupció” dels populars, que és com s’ha referit al fet que els tres trànsfugues taronges entraran a formar part del govern de Fernando López Miras. “Han comprat la voluntat, el silenci, amb diners, càrrec i poder, a tres ciutadans que es van presentar amb les nostres sigles, que seran nomenats consellers perquè callin, per convertir-los en còmplices de la corrupció”, ha afirmat Bal.

Davant d’aquest escenari, el portaveu de Cs s’ha preguntat: “Algú pot tenir dubtes avui que vam fer bé presentant la moció de censura?”. També ha considerat que amb aquesta maniobra els populars “volen ocultar coses que deuen ser molt greus”. Però ha advertit: “Se sabran. Tard o d’hora se sabran”. I en aquest sentit ha sentenciat que “la compra” dels tres exdiputats de Cs és “pràcticament una confessió de corrupció”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a març 12, 2021 | 19:44
    L'OBSERVADOR ASTORAT març 12, 2021 | 19:44
    Ja han començat a funcionar els "Sobrexeidors " de les "Clavegueres de l’Estat". Que han de ser "Gegantines", per encabir-hi tanta podridura, tanta corrupció, tanta supèrbia, tanta catalanofòbia, tant cinisme, tant caciquisme i tant fanatisme político-religiós. Cada minut que Catalunya roman sota el "Jou" d’aquest "Estat-Claveguera / Borbònic-Franquista 2.0", fa un pas més cap al "Suïcidi".
  2. Icona del comentari de: RAMON A a març 12, 2021 | 19:45
    RAMON A març 12, 2021 | 19:45
    No quedara ni la montapollos
  3. Icona del comentari de: Ricard a març 12, 2021 | 19:52
    Ricard març 12, 2021 | 19:52
    La "formació "liberal"? Si us plau, no deixin al becari sol a la redacció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa