El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs i PP apel·laran la desestimació del seu recurs contra els indults
  • CA

Cs i PP han anunciat que apel·laran al Tribunal Constitucional la decisió del Suprem de desestimar el seu recurs contra els indults. El vicesecretari general i portaveu nacional de Cs, Edmundo Bal ha explicat aquest dijous que el partit “ataca” la decisió del TS de no tirar endavant els recursos contra els indults als líders independentistes. Pablo Casado, líder del PP també ha lamentat la decisió del Suprem i ha anunciat que “exercirà el dret d’empara” davant del Tribunal Constitucional. D’aquesta manera, els dos partits han declarat al Congrès el seu descontentament amb la decisió del Surpem.

“Acatem, per descomptat, aquesta decisió. No som com altres partits polítics que protesten amb les sentències, però discrepem amb el criteri del Tribunal Suprem”, ha afirmat Bal en un comunicat. A més, el portaveu de Cs ha afegit que continuen pensant que els indults “són contraris a la igualtat entre tots els espanyols i l’estat de dret”. En el seu moment, la presidenta de Cs, Inés Arrimadas, el diputat José María Espejo-Saavedra i el líder de Cs de Catalunya, Carlos Carrizosa, van presentar un recurs davant el Tribunal Suprem contra els indults als líders independentistes catalans, però la formació reivindica una altra vegada aquella acció i continua demanant “justícia”.

Pel que fa al PP, Casado ha explicat que recorrerà la decisió del Tribunal Suprem (TS) de rebutjar el seu recurs contra els indults concedits als condemnats per l’1-O al·legant que el seu partit està “legitimat” com a afectat com, al seu judici, demostra la recerca sobre els Comitès de Defensa de la República (CDR). A més, ha recalcat que han de defensar “la unitat nacional i la llei”. Tot i això, Casado ha afirmat que el PP “respecta” les decisions judicials del Tribunal Suprem, però ha avançat que també exercirà”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pep a gener 21, 2022 | 07:01
    Pep gener 21, 2022 | 07:01
    La chusma actua de nuevo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa