Cs portarà Buch a la fiscalia per autoritzar els talls de la Meridiana

Cs continua amb l’estratègia de dur als tribunals qualsevol acció del Govern o de l’independentisme que consideri contrària als seus interessos. Avui ha anunciat que ultima els detalls d’una denúncia davant la fiscalia del TSJC contra el conseller d’Interior, Miquel Buch, per la seva “permissibilitat pels talls sistemàtics de les vies públiques a Barcelona i a tot Catalunya”. Així ho ha anunciat durant el ple el diputat Matías Alonso, després que el partit taronja també interrogués el conseller sobre aquesta qüestió en la sessió de dimecres. 

Ciutadans denuncia que el Govern ha permès les manifestacions que tallen cada vespre la Meridiana “de forma reiterada i si és precís violenta”. El conseller ha insistit en l’argumentació que va exposar dimecres, i és que l’executiu s’empara en el dret a manifestació: “Menys amenaces i més escoltar el que li dic”. Però Alonso ha negat que Cs estigui judicialitzant la política i ha argumentat la denúncia que preparen és per “defensar els milers de catalans que veuen vulnerats els seus drets de forma continuada i en ocasions amb ús de la violència il·legítima”. Per la seva banda, el conseller Buch ha defensat que, segons la legislació, el dret a manifestació només està limitat en cas que hi hagi alteració de l’ordre públic amb perill per a les persones i pels béns. Segons el conseller, no és suficient que hi hagi dubtes sobre l’ordre públic per impedir una manifestació, sinó que és necessari que l’autoritat governativa tingui “dades objectives suficients”.

El partit taronja considera que els talls a la Meridiana són “indiscriminats, il·legals i arbitraris”, i deplora que segueixin vulnerant “els drets dels veïns de la Meridiana en contra dels informes desfavorables de la Guàrdia Urbana”. I en el marc de la seva intervenció, Alonso ha advertit el conseller Buch que ja està sent investigat pel TSJC per malversació i prevaricació per, presumptament, donar servei d’escorta a un “fugit de la justícia”, en referència a Carles Puigdemont. 

Nou comentari