El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs i PPC coincideixen a criticar l’acord amb la CUP
  • CA

Sense novetats en el front. Els dos partits unionistes minoritaris, Cs i PPC, s’han vist superat en contingut i forma per Vox. Tot i això no han perdut l’esperança. Aquest vespre han aprofitat el seu torn en el debat d’investidura per carregar contra l’acord entre republicans i cupaires que ha brandat Pere Aragonès per defensar la seva investidura. 

El líder de Cs, Carlos Carrizosa, ha acusat el candidatd’ERC a la investidura, de voler deixar “el terreny fèrtil per a la rebel·lió”, i li ha exigit un “pla” per “revertir la decadència”. Carrizosa també ha assegurat que Esquerra i JxCat no han tancat cap acord encara perquè necessiten més temps per repartir càrrecs, “xiringuitos” i influències. 

Durant el debat per la investidura del candidat d’Esquerra, Pere Aragonès, el cap de files de Cs ha afegit que els dos partits independentistes encara han d’acomodar el paper de Carles Puigdemont perquè pugui “seguir manant al circ del procés”. Carrizosa també ha assegurat que l’acord entre els republicans i la CUP suposa “posar els Mossos a la picota”.

Per la seva banda, el president del PPC, Alejandro Fernández, ha carregat contra Aragonès, per posar Catalunya “en mans de la CUP”. “Estem igual que el 2015, davant d’una investidura fonamentada en un acord amb la CUP”, ha lamentat Fernández, que li ha traslladat a Aragonès que “vistos els precedents” amb Artur Mas si fos ell “no estaria tranquil”. 

El popular ha indicat que no poden votar-lo perquè Catalunya no pot estar governada “des de l’extrema esquerra”. A més, també ha afegit com un altre motiu la “gestió nefasta” que al seu parer ha tingut el republicà al capdavant de l’economia i el binomi salut-economia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa