Cs i PP demanen “respectar” la decisió del Suprem sobre els presos polítics

Edmundo Bal diu que "no poden tenir privilegis" i Pablo Casado afirma que a Espanya hi ha de seguir havent "independència judicial i separació de poders"

El portaveu de Cs al Congrés, Edmundo Bal, ha afirmat sobre la revocació del tercer grau dels nou líders independentistes empresonats: “A Ciutadans sempre hem defensat que els polítics presos no poden tenir privilegis en relació amb la resta de reclusos en el compliment de la seva pena“. Segons Bal, els “demòcrates” han de “respectar” la decisió del Tribunal Suprem i no “buscar dreceres polítiques per sortejar-les”. Bal ho ha dit en una piulada a Twitter. El Tribunal Suprem ha comunicat que anul·la tant el tercer grau com el 100.2 dels nou presos independentistes, que els permetia sortir alguns dies tot i estar en segon grau.

[r:1]

Per altra banda, el líder del PP, Pablo Casado, ha valorat aquest divendres en un acte a Roses (Alt Empordà) la decisió del Suprem d’anul·lar el tercer grau dels nou presos independentistes i la denegació del 100.2. “Nosaltres respectem les decisions judicials i crec que a Espanya hi ha de seguir havent independència judicial i separació de poders“, ha dit. En aquest sentit, ha afegit que pensen que “tots” són “iguals davant la llei” i ha demanat a la resta de formacions polítiques, que han fet valoracions contràries a la resolució, que “facin el mateix” i no intentin “sortejar les decisions d’un tribunal que no només és garant de la llei sinó també de la democràcia”. Durant la seva intervenció, Casado també ha qualificat de “lamentable i intolerable” el xat d’exmilitars que parlen d’afusellar 26 milions de persones i ha dit que espera que “es depurin responsabilitats”.

Nou comentari