Ciutadans presenta un recurs per invalidar l’indult dels presos polítics

Ciutadans ha sol·licitat al Tribunal Suprem que declari parcialment inconstitucional la llei d’indults amb l’objectiu de deixar sense validesa els que van permetre sortir de la presó als líders independentistes. La formació taronja reclama que s’elimini la possibilitat de concedir els indults per raons d’utilitat pública i només es puguin atorgar segons criteris de justícia i equitat. Aquesta iniciativa per part de Ciutadans sorprèn especialment, ja que proposen canviar una llei que data de l’any 1870.

El portaveu del partit al Congrés dels Diputats, Edmundo Bal, ha explicat que la possibilitat d’indultar per raons d’utilitat pública pot comportar que s’acabin aplicant aquestes mesures per causes polítiques. Segons l’Agència Catalana de Notícies, Bal considera que l’indult dels líders independentistes ha suposat la primera vegada en la història en què s’ha utilitzat la utilitat pública com a motiu. A més, el portaveu de Ciutadans posa de manifest que aquests indults es van concedir per “interès particular” de Pedro Sánchez per aconseguir el seu objectiu de continuar com a president del Govern. Bal també destaca el fet que no ha existit cap penediment per part dels indultats.

Edmundo Bal assegura que el seu partit ha demanat al Tribunal Suprem que declari per primer cop la inconstitucionalitat sobrevinguda d’una norma. Per tant, la formació taronja s’uneix a Vox en la llista de partits que han presentat un recurs contra els indults als presos polítics. El partit d’extrema dreta també va argumentar que aquesta mesura per part del govern espanyol va respondre a interessos partidistes per tal d’assegurar-se el suport d’Esquerra Republicana al Congrés. A més, Inés Arrimadas, Carlos Carrizosa i José María Espejo Saavedra també van presentar un recurs contra els indults a títol individual, però no com a partit. El Tribunal Suprem va admetre a tràmit els recursos, però encara no s’ha pronunciat al respecte.

Comentaris

    d'on no n'hi ha no en raja Octubre 28, 2021 | 11:56
    la democràcia està invalidant els fasC'stas de ciudadanos, a les urnes no obtindreu vosaltres cap indult, si heu passat de 36 a 6, de primera força, a quarta o cinquena, acabareu finalment amb zero diputats

Nou comentari